Destatis stelde het cijfer van het tweede kwartaal van 2021 naar boven bij. In de maanden april tot en met juni groeide de Duitse economie met 1,9 procent. De groei van het derde kartaal daarentegen, 1,8 procent, komt toch nog lager uit dan economen hadden verwacht. Zij voorspelden eerder een stijging van 2,2 procent.

Het groeicijfer van de periode juli-september valt te verklaren door de stijgende consumptie van gezinnen. Deze schoot opnieuw de hoogte in nadat de Duitse overheid midden mei de coronabeperkingen ophief voor horeca, winkels en sportfaciliteiten.

De economische activiteit van het derde kwartaal komt nog steeds 1,1 procent lager uit dan tijdens het vierde kwartaal in 2019, net voor de coronacrisis. De Duitse regering heeft besloten om de economische groeiprognoses voor dit jaar te verlagen.

Destatis stelde het cijfer van het tweede kwartaal van 2021 naar boven bij. In de maanden april tot en met juni groeide de Duitse economie met 1,9 procent. De groei van het derde kartaal daarentegen, 1,8 procent, komt toch nog lager uit dan economen hadden verwacht. Zij voorspelden eerder een stijging van 2,2 procent. Het groeicijfer van de periode juli-september valt te verklaren door de stijgende consumptie van gezinnen. Deze schoot opnieuw de hoogte in nadat de Duitse overheid midden mei de coronabeperkingen ophief voor horeca, winkels en sportfaciliteiten. De economische activiteit van het derde kwartaal komt nog steeds 1,1 procent lager uit dan tijdens het vierde kwartaal in 2019, net voor de coronacrisis. De Duitse regering heeft besloten om de economische groeiprognoses voor dit jaar te verlagen.