Onder meer in België wordt echter nog de naam Degussa, een afkorting van Deutsche Gold- und Silber Scheideanstalt, gehanteerd. Zo heet de vestiging van Evonik in het Antwerpse havengebied voluit Evonik Degussa Antwerpen.

In de thuismarkt Duitsland wordt vanaf dit jaar nog enkel de naam Evonik Industries gebruikt. "Bij ons zal dat een beetje later zijn, in 2012 of uiterlijk 2013", zegt Stefan Kroll, de gedelegeerd bestuurder van Evonik Degussa Antwerpen. De naamborden, vlaggen en publicaties dragen er al wel de naam Evonik Industries.

Evonik Industries is het resultaat van de fusie van Degussa met andere chemiebedrijven als Goldschmidt, SKW Trostberg, Hüls, Stockhausen en Röhm. "Je kan niet in zes merken blijven investeren", verklaart Kroll. (Be.L.)

Onder meer in België wordt echter nog de naam Degussa, een afkorting van Deutsche Gold- und Silber Scheideanstalt, gehanteerd. Zo heet de vestiging van Evonik in het Antwerpse havengebied voluit Evonik Degussa Antwerpen. In de thuismarkt Duitsland wordt vanaf dit jaar nog enkel de naam Evonik Industries gebruikt. "Bij ons zal dat een beetje later zijn, in 2012 of uiterlijk 2013", zegt Stefan Kroll, de gedelegeerd bestuurder van Evonik Degussa Antwerpen. De naamborden, vlaggen en publicaties dragen er al wel de naam Evonik Industries. Evonik Industries is het resultaat van de fusie van Degussa met andere chemiebedrijven als Goldschmidt, SKW Trostberg, Hüls, Stockhausen en Röhm. "Je kan niet in zes merken blijven investeren", verklaart Kroll. (Be.L.)