Net als bij de Belgische CEO het geval is, blijkt de ondernemer in de grootste economie van de eurozone er steeds meer in te geloven dat Europa ontkomt aan een periode van recessie.

Uit de bevraging van het Ifo-instituut bij 7.000 ondernemers blijkt namelijk dat de index die het ondernemersvertrouwen meet gestegen is van 107,3 punten in december naar 108,3 punten in januari. Dat is beter dan de beperkte toename tot 107,6 punten waar de analisten rekening mee hielden.

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING toont de derde opeenvolgende toename van het Duitse ondernemersvertrouwen aan dat een recessie 'erg onwaarschijnlijk' wordt. 'Het feit dat Duitsland enkele jaren geleden zijn huiswerk heeft gedaan, levert nu echt resultaat op', luidt het.

De sterke Ifo-index komt een dag nadat het IMF (Internationaal Monetair Fonds) de groeiprognose voor Duitsland voor 2012 heeft verlaagd van 1,3 tot 0,3 procent. Jens Weidmann, voorzitter van de Bundesbank, liet al weten dat de prognose van het IMF te laag ligt . (BO/Reuters)

Net als bij de Belgische CEO het geval is, blijkt de ondernemer in de grootste economie van de eurozone er steeds meer in te geloven dat Europa ontkomt aan een periode van recessie.Uit de bevraging van het Ifo-instituut bij 7.000 ondernemers blijkt namelijk dat de index die het ondernemersvertrouwen meet gestegen is van 107,3 punten in december naar 108,3 punten in januari. Dat is beter dan de beperkte toename tot 107,6 punten waar de analisten rekening mee hielden.Volgens econoom Carsten Brzeski van ING toont de derde opeenvolgende toename van het Duitse ondernemersvertrouwen aan dat een recessie 'erg onwaarschijnlijk' wordt. 'Het feit dat Duitsland enkele jaren geleden zijn huiswerk heeft gedaan, levert nu echt resultaat op', luidt het. De sterke Ifo-index komt een dag nadat het IMF (Internationaal Monetair Fonds) de groeiprognose voor Duitsland voor 2012 heeft verlaagd van 1,3 tot 0,3 procent. Jens Weidmann, voorzitter van de Bundesbank, liet al weten dat de prognose van het IMF te laag ligt . (BO/Reuters)