Uit de bevraging blijkt dat bijna twee derde van de Duitse bedrijfsleiders de komende twee jaar minder planningszekerheid voor hun bedrijven verwacht, als gevolg van een resem wereldwijde politieke en economische conflicten. Ook rekent 61 procent op minder economische groei.

'De planningszekerheid neemt significant af', aldus Holger Bingmann, topman van de Duitse federatie van exporteurs. Dat is deels een gevolg van de onberekenbaarheid van de Amerikaanse president Donald Trump. KMO's schatten China als handelspartner bijgevolg in als meer betrouwbaar.

Uit de bevraging blijkt dat bijna twee derde van de Duitse bedrijfsleiders de komende twee jaar minder planningszekerheid voor hun bedrijven verwacht, als gevolg van een resem wereldwijde politieke en economische conflicten. Ook rekent 61 procent op minder economische groei. 'De planningszekerheid neemt significant af', aldus Holger Bingmann, topman van de Duitse federatie van exporteurs. Dat is deels een gevolg van de onberekenbaarheid van de Amerikaanse president Donald Trump. KMO's schatten China als handelspartner bijgevolg in als meer betrouwbaar.