De Ifo-index, die gebaseerd is op een rondvraag bij 7.000 ondernemingen, steeg van 95,2 punten in februari naar 98,1 punten in maart. Dat stemt overeen met het hoogste peil sinds juni 2008. Analisten hielden rekening met een stijging tot 95,8 punten.

In februari zakte de index nog, en dat voor het eerst na tien maanden van stijging. Onder meer het strenge winterweer had toen een negatieve invloed op de bouwsector en de industrie.

De heropleving in maart valt samen met het lenteweer, waardoor de bouw en de consumentenuitgaven aantrekken. De lagere notering van de euro heeft dan weer een positieve invloed op de uitvoer.

De Ifo-index, die gebaseerd is op een rondvraag bij 7.000 ondernemingen, steeg van 95,2 punten in februari naar 98,1 punten in maart. Dat stemt overeen met het hoogste peil sinds juni 2008. Analisten hielden rekening met een stijging tot 95,8 punten. In februari zakte de index nog, en dat voor het eerst na tien maanden van stijging. Onder meer het strenge winterweer had toen een negatieve invloed op de bouwsector en de industrie. De heropleving in maart valt samen met het lenteweer, waardoor de bouw en de consumentenuitgaven aantrekken. De lagere notering van de euro heeft dan weer een positieve invloed op de uitvoer.