Het ondernemersvertrouwen in Duitsland was - sinds de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1991 nooit beter dan deze maand. Dat blijkt uit de vertrouwensbarometer van het Ifo-instituut uit München, die steeg van 114,6 punten in mei naar 115,1 in juni. Economen gepolst doort Bloomberg hielden rekening met een beperkte toename tot 114,5.

De deelindicator die de huidige economische omstandigheden peilt, klom van 123,3 tot 124,1.

"Het optimisme zit in de hoofden van de Duitse bedrijfsleiders", zegt Ifo-voorzitter Clemens Fuest. "De vraag en de orderboekjes zijn er goed op vooruitgegaan. De productieplannen blijven gericht op uitbreiding."

bloomberg
© bloomberg
Het ondernemersvertrouwen in Duitsland was - sinds de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1991 nooit beter dan deze maand. Dat blijkt uit de vertrouwensbarometer van het Ifo-instituut uit München, die steeg van 114,6 punten in mei naar 115,1 in juni. Economen gepolst doort Bloomberg hielden rekening met een beperkte toename tot 114,5.De deelindicator die de huidige economische omstandigheden peilt, klom van 123,3 tot 124,1."Het optimisme zit in de hoofden van de Duitse bedrijfsleiders", zegt Ifo-voorzitter Clemens Fuest. "De vraag en de orderboekjes zijn er goed op vooruitgegaan. De productieplannen blijven gericht op uitbreiding."