De cijfers van het Ifo-instituut, dat het Duits ondenemersvertrouwen peilt, ogen niet bepaald rooskleurig wat de vooruitzichten voor de economie in de eurozone betreft.

Uit de Ifo-indicator blijkt namelijk dat het vertrouwen van de Duitse ondernemer in de economie voor de derde maand op rij gedaald is, en op het laagste laagste punt in 28 maanden is terechtgekomen. De indicator noteert in juli op 103,3, tegenover een herziene 105,2 een maand eerder. Economen hielden rekening met een terugval tot 104,07. Het Ifo-onderzoek is gebaseerd op peilingen bij 7.000 ondernemers.

Volgens de onderzoekers wordt de Duitse economie in toenemende mate op de proef gesteld door de eurocrisis. Vooral in de industrie is de stemming verslechterd. Ifo-econoom Klaus Wohlrabe houdt er rekening mee dat de onzekerheid de komende maanden nog zal toenemen.

Volgens Wohlrabe komt de Duitse AAA-rating van Moody's niet in gevaar, maar wil de kredietbeoordelaar Duitsland enkel waarschuwen voor overmoed. (Belga/BO)

De cijfers van het Ifo-instituut, dat het Duits ondenemersvertrouwen peilt, ogen niet bepaald rooskleurig wat de vooruitzichten voor de economie in de eurozone betreft.Uit de Ifo-indicator blijkt namelijk dat het vertrouwen van de Duitse ondernemer in de economie voor de derde maand op rij gedaald is, en op het laagste laagste punt in 28 maanden is terechtgekomen. De indicator noteert in juli op 103,3, tegenover een herziene 105,2 een maand eerder. Economen hielden rekening met een terugval tot 104,07. Het Ifo-onderzoek is gebaseerd op peilingen bij 7.000 ondernemers. Volgens de onderzoekers wordt de Duitse economie in toenemende mate op de proef gesteld door de eurocrisis. Vooral in de industrie is de stemming verslechterd. Ifo-econoom Klaus Wohlrabe houdt er rekening mee dat de onzekerheid de komende maanden nog zal toenemen. Volgens Wohlrabe komt de Duitse AAA-rating van Moody's niet in gevaar, maar wil de kredietbeoordelaar Duitsland enkel waarschuwen voor overmoed. (Belga/BO)