Dubbele structuren zullen ook moeten verdwijnen en processen vereenvoudigd, klinkt het nog.

Dit zou resulteren in ongeveer 1.700 ontslagen tegen 2023, waarvan ruim 900 in Duitsland. 'Maar de aantallen zijn absoluut niet in steen gebeiteld', beklemtoonde een woordvoerder vanop de hoofdzetel.

Of er banen zullen verdwijnen in Antwerpen, en hoeveel, is niet bekend. 'Wij zijn donderdag op de hoogte gesteld van de wereldwijde plannen', zegt ACV-afgevaardigde Patrik Collier. 'De lokale directie kon niet zeggen welke impact er zal zijn in Antwerpen. Daarvoor is het volgens hen wachten op een analyse die pas begin volgend jaar afgerond wordt.'

De vakbonden hebben aangedrongen op een bijzondere ondernemingsraad, die vindt volgende week donderdag plaats. 'Maar of er daar meer informatie kan gegeven worden, is allesbehalve zeker. Ik kan op dit moment niemand geruststellen', zegt Collier. In Antwerpen werken voor Covestro 900 mensen.

Covestro stelt wereldwijd zo'n 18.000 mensen tewerk, onder wie 6.500 in Duitsland.

Zwak coronajaar

De huidige Covestro-activiteiten waren vroeger eigendom van Bayer, maar werden in 2015 afgesplitst en verzelfstandigd. Na een zwak coronajaar 2020 trok de activiteit van de beursgenoteerde groep de voorbije maanden weer aan. In de tweede helft van 2021 boekte Covestro een omzet van 7,3 miljard euro en een winst van 842 miljoen euro, vergeleken met een klein verlies in dezelfde periode vorig jaar (min 32 miljoen euro).

De kunststoffen van Covestro worden in tal van producten gebruikt - het zachte schuim bijvoorbeeld in matrassen, autostoelen en sofa's en het harde schuim als isolatiemateriaal in koelkasten en in huisgevels. Andere stoffen - zogenaamde polycarbonaten - worden gebruikt voor autokoplampen en omhulsels voor mobiele telefoons of laptops. Coatings, waarvoor Covestro de grondstoffen levert, moeten auto's en meubels krasvast maken.

Dubbele structuren zullen ook moeten verdwijnen en processen vereenvoudigd, klinkt het nog. Dit zou resulteren in ongeveer 1.700 ontslagen tegen 2023, waarvan ruim 900 in Duitsland. 'Maar de aantallen zijn absoluut niet in steen gebeiteld', beklemtoonde een woordvoerder vanop de hoofdzetel. Of er banen zullen verdwijnen in Antwerpen, en hoeveel, is niet bekend. 'Wij zijn donderdag op de hoogte gesteld van de wereldwijde plannen', zegt ACV-afgevaardigde Patrik Collier. 'De lokale directie kon niet zeggen welke impact er zal zijn in Antwerpen. Daarvoor is het volgens hen wachten op een analyse die pas begin volgend jaar afgerond wordt.' De vakbonden hebben aangedrongen op een bijzondere ondernemingsraad, die vindt volgende week donderdag plaats. 'Maar of er daar meer informatie kan gegeven worden, is allesbehalve zeker. Ik kan op dit moment niemand geruststellen', zegt Collier. In Antwerpen werken voor Covestro 900 mensen.Covestro stelt wereldwijd zo'n 18.000 mensen tewerk, onder wie 6.500 in Duitsland. De huidige Covestro-activiteiten waren vroeger eigendom van Bayer, maar werden in 2015 afgesplitst en verzelfstandigd. Na een zwak coronajaar 2020 trok de activiteit van de beursgenoteerde groep de voorbije maanden weer aan. In de tweede helft van 2021 boekte Covestro een omzet van 7,3 miljard euro en een winst van 842 miljoen euro, vergeleken met een klein verlies in dezelfde periode vorig jaar (min 32 miljoen euro). De kunststoffen van Covestro worden in tal van producten gebruikt - het zachte schuim bijvoorbeeld in matrassen, autostoelen en sofa's en het harde schuim als isolatiemateriaal in koelkasten en in huisgevels. Andere stoffen - zogenaamde polycarbonaten - worden gebruikt voor autokoplampen en omhulsels voor mobiele telefoons of laptops. Coatings, waarvoor Covestro de grondstoffen levert, moeten auto's en meubels krasvast maken.