Dat schrijft De Tijd.

Enkele Optima-klanten werden 's nachts ook wakker gebeld en aangespoord nog snel het geld van hun rekeningen te halen. Dat heeft de speciaal commissaris vastgesteld die door de Nationale Bank al op 13 mei was aangesteld om toezicht te houden op de gang van zaken bij Optima Bank. Hij heeft de Nationale Bank van zijn vaststellingen op de hoogte gebracht. De Tijd kreeg inzage in zijn brief.

Geblokkeerd

De pogingen om vlug nog geld van de rekeningen bij Optima Bank te versassen - de bank heeft geen kantoren maar werkt met een internetplatform - was voor de Nationale Bank de reden op om woensdagmiddag 8 juni alle rekeningen bij Optima Bank te blokkeren.

Er zijn de jongste weken nog wel meer pogingen geweest om in extremis nog geld uit Optima Bank weg te sluizen. De speciaal commissaris, die zijn toestemming moet geven voor alle betalingen, kreeg op 3 juni de vraag enkele betalingen aan een paar leveranciers goed te keuren. Na controle bleek het vooral te gaan om vennootschappen van directieleden van Optima.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Enkele Optima-klanten werden 's nachts ook wakker gebeld en aangespoord nog snel het geld van hun rekeningen te halen. Dat heeft de speciaal commissaris vastgesteld die door de Nationale Bank al op 13 mei was aangesteld om toezicht te houden op de gang van zaken bij Optima Bank. Hij heeft de Nationale Bank van zijn vaststellingen op de hoogte gebracht. De Tijd kreeg inzage in zijn brief. De pogingen om vlug nog geld van de rekeningen bij Optima Bank te versassen - de bank heeft geen kantoren maar werkt met een internetplatform - was voor de Nationale Bank de reden op om woensdagmiddag 8 juni alle rekeningen bij Optima Bank te blokkeren. Er zijn de jongste weken nog wel meer pogingen geweest om in extremis nog geld uit Optima Bank weg te sluizen. De speciaal commissaris, die zijn toestemming moet geven voor alle betalingen, kreeg op 3 juni de vraag enkele betalingen aan een paar leveranciers goed te keuren. Na controle bleek het vooral te gaan om vennootschappen van directieleden van Optima.(Belga/RR)