Met de transactie is een bedrag gemoeid van 310 miljoen euro. DSM kan een winst van 100 miljoen in de boeken schrijven.

Met de verkoop rondt DSM het desinvesteringsprogramma af dat deel uitmaakte van de zogenoemde Vision 2010-strategie. DSM wilde af van conjunctuurgevoelige (basis)chemie-activiteiten en zich profileren als een "Life Sciences en Materials Sciences-bedrijf" dat zich toelegt op gespecialiseerde chemicaliën en vitaminen.

Eerder stootte DSM al verscheidene onderdelen af, onder meer DSM Agro en DSM Melamine, om deze transformatie mogelijk te maken. De totale opbrengst uit de desinvesteringen bedraagt naar verwachting 1,2 miljard euro, meldt DSM.

DSM Elastomers produceert synthetische rubberpolymeren onder de merknaam Keltan. De fabrieken staan in Sittard-Geleen (net over de Belgische grens) en in het Braziliaanse Triunfo. Voor 2010 verwacht Elastomers, waar meer dan 400 mensen werken, een omzet van ongeveer 380 miljoen euro.

Het Duitse Lanxess is ook actief in België. Het heeft drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. Er werken zowat 1.350 mensen voor Lanxess in België.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van 310 miljoen euro. DSM kan een winst van 100 miljoen in de boeken schrijven. Met de verkoop rondt DSM het desinvesteringsprogramma af dat deel uitmaakte van de zogenoemde Vision 2010-strategie. DSM wilde af van conjunctuurgevoelige (basis)chemie-activiteiten en zich profileren als een "Life Sciences en Materials Sciences-bedrijf" dat zich toelegt op gespecialiseerde chemicaliën en vitaminen. Eerder stootte DSM al verscheidene onderdelen af, onder meer DSM Agro en DSM Melamine, om deze transformatie mogelijk te maken. De totale opbrengst uit de desinvesteringen bedraagt naar verwachting 1,2 miljard euro, meldt DSM. DSM Elastomers produceert synthetische rubberpolymeren onder de merknaam Keltan. De fabrieken staan in Sittard-Geleen (net over de Belgische grens) en in het Braziliaanse Triunfo. Voor 2010 verwacht Elastomers, waar meer dan 400 mensen werken, een omzet van ongeveer 380 miljoen euro. Het Duitse Lanxess is ook actief in België. Het heeft drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. Er werken zowat 1.350 mensen voor Lanxess in België.