"Het was beter dan gepland en beter dan bij de vorige editie. We zijn meer dan tevreden", zei Vanhooren tijdens een briefing op Drupa. Hoeveel de bestellingen waard zijn, is nog niet duidelijk. Vier jaar geleden tekende Agfa op Drupa voor meer dan 100 miljoen euro aan bestellingen op.

Drupa, dé hoogmis van de grafische industrie die honderdduizenden bezoekers telt, eindigt vandaag. Agfa schakelde er een ploeg van 300 mensen in om contracten af te sluiten. En met succes, want het slaagde er volgens Vanhooren in klanten af te snoepen van grote rivalen Fuji en Kodak.

Een derde van de bestellingen zijn orders voor inkjetprinters. "Een goed teken", stelt Vanhooren. Die inkjets vertegenwoordigen nu nog 10 à 15 procent van de omzet van Agfa Graphics. "Dat betekent dat we dus op weg zijn om onze doelstelling te halen om inkjet double digit te doen groeien." (Be.L.)

"Het was beter dan gepland en beter dan bij de vorige editie. We zijn meer dan tevreden", zei Vanhooren tijdens een briefing op Drupa. Hoeveel de bestellingen waard zijn, is nog niet duidelijk. Vier jaar geleden tekende Agfa op Drupa voor meer dan 100 miljoen euro aan bestellingen op. Drupa, dé hoogmis van de grafische industrie die honderdduizenden bezoekers telt, eindigt vandaag. Agfa schakelde er een ploeg van 300 mensen in om contracten af te sluiten. En met succes, want het slaagde er volgens Vanhooren in klanten af te snoepen van grote rivalen Fuji en Kodak. Een derde van de bestellingen zijn orders voor inkjetprinters. "Een goed teken", stelt Vanhooren. Die inkjets vertegenwoordigen nu nog 10 à 15 procent van de omzet van Agfa Graphics. "Dat betekent dat we dus op weg zijn om onze doelstelling te halen om inkjet double digit te doen groeien." (Be.L.)