‘Driehonderd banen weg bij bol.com’

© Belga Image

Webwinkel bol.com, een dochterbedrijf van de retailgroep Ahold Delhaize, moet de komende drie jaar in totaal 225 miljoen euro besparen. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad (FD) donderdag op zijn website. Als onderdeel daarvan schrapt bol.com 300 banen, ongeveer 10 procent van het personeelsbestand.

Bol.com-topvrouw Margaret Versteden kondigde de bezuinigingsronde donderdag aan in een personeelsbijeenkomst, waarvan een opname in handen is van het FD. Zij legde uit dat de groei bij de webwinkel is stilgevallen. Terwijl het bedrijf eerder nog op een forse omzetstijging rekende, denkt Versteden nu dat die ongeveer op het niveau van 2021 zal blijven. Ook volgend jaar verwacht de topvrouw geen groei.

Bovendien is bol.com minder winstgevend dan voorheen. Om dat te verbeteren, is volgens Versteden “een volledig kosteneffectiviteitsprogramma” nodig.

Donderdag kondigde zij aan dat daarbij de banen van 300 mensen sneuvelen. Het bedrijf verlengt de contracten van 100 mensen niet. Bij de andere 200 banen heeft bol.com volgens Versteden “de meerderheid van de pijn al genomen”, doordat het bedrijf de afgelopen maanden openstaande vacatures niet heeft ingevuld en externe inhuur heeft verminderd.

Partner Content