Het cijfer is afkomstig van communicatiebureau Finn, dat de duurzaamheidsrapportering, financiële rapporten en websites uitploos. Momenteel leveren 36 van de 55 grootste bedrijven - holdings en tradingbedrijven niet meegerekend - min of meer precieze indicatoren over hun koolstofvoetafdruk. Zeventien van die bedrijven hebben een specifieke en becijferde duurzaamheidsrapportering, onder wie 13 grote beursgenoteerde bedrijven.

Voor negentien andere bedrijven is het onmogelijk de uitstootcijfers te achterhalen. Vier van die bedrijven publiceren geen uitstootcijfers en verwijzen helemaal niet naar het tegengaan van de klimaatopwarming.

Het cijfer is afkomstig van communicatiebureau Finn, dat de duurzaamheidsrapportering, financiële rapporten en websites uitploos. Momenteel leveren 36 van de 55 grootste bedrijven - holdings en tradingbedrijven niet meegerekend - min of meer precieze indicatoren over hun koolstofvoetafdruk. Zeventien van die bedrijven hebben een specifieke en becijferde duurzaamheidsrapportering, onder wie 13 grote beursgenoteerde bedrijven. Voor negentien andere bedrijven is het onmogelijk de uitstootcijfers te achterhalen. Vier van die bedrijven publiceren geen uitstootcijfers en verwijzen helemaal niet naar het tegengaan van de klimaatopwarming.