Beaulieu-telg Jan De Clerck neemt afscheid van de tapijtsector. Ook het laatste belangrijke kroonjuweel, Domo Chemicals, staat nu te koop. Geschatte waarde: 600 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard.

Jan De Clerck had ooit de ambitie om van Domo een leidende te groep te maken in de Europese tapijtsector, maar haakte een jaar of vijf geleden mentaal af. De Clerck kocht tijdens de privatisering van de Oost-Duitse staatsbedrijven de chemiegroep Leuna. Maar waar hij niet in lukte, was de consolidatie van de tapijtsector.

Toen de druk op de sector toenam als gevolg van overcapaciteit en toenemende concurrentie, leek De Clerck er steeds minder in te geloven, schrijft De Standaard. In augustus 2005 duidde hij de zakenbank Lazard aan om zijn chemiebedrijf Leuna te verkopen. De verkoop van Leuna mislukte en in de tapijtsector kwam Domo steeds meer onder druk. Twee jaar later volgde de verkoop van het kamerbreed tapijt (Domo Floorcoverings) aan Balta. Alleen de kleine divisie kunstgras en de chemiedivisie Domo Chemicals bleef bij Domo.

Nieuwe verkooppoging

Domo Chemicals, waarvan Leuna het belangrijkste onderdeel is, produceert chemische producten. Waarnemers, die zich afvroegen wat de lange termijnplannen waren van De Clerck met Leuna, krijgen nu een antwoord. De Clerck, die niet wenste te reageren op telefoontjes, heeft de zakenbank RBS aangesteld om een nieuwe verkooppoging te wagen. Hij lijkt daarmee te willen profiteren van de goede conjunctuur. De chemiesector heeft een sterk jaar achter de rug, maar er komt meer en meer concurrentie vanuit China en Midden-Oosten. Een ideaal moment om aan de kassa te passeren, aldus De Standaard. (Belga/INM)

Beaulieu-telg Jan De Clerck neemt afscheid van de tapijtsector. Ook het laatste belangrijke kroonjuweel, Domo Chemicals, staat nu te koop. Geschatte waarde: 600 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard. Jan De Clerck had ooit de ambitie om van Domo een leidende te groep te maken in de Europese tapijtsector, maar haakte een jaar of vijf geleden mentaal af. De Clerck kocht tijdens de privatisering van de Oost-Duitse staatsbedrijven de chemiegroep Leuna. Maar waar hij niet in lukte, was de consolidatie van de tapijtsector. Toen de druk op de sector toenam als gevolg van overcapaciteit en toenemende concurrentie, leek De Clerck er steeds minder in te geloven, schrijft De Standaard. In augustus 2005 duidde hij de zakenbank Lazard aan om zijn chemiebedrijf Leuna te verkopen. De verkoop van Leuna mislukte en in de tapijtsector kwam Domo steeds meer onder druk. Twee jaar later volgde de verkoop van het kamerbreed tapijt (Domo Floorcoverings) aan Balta. Alleen de kleine divisie kunstgras en de chemiedivisie Domo Chemicals bleef bij Domo.Nieuwe verkooppoging Domo Chemicals, waarvan Leuna het belangrijkste onderdeel is, produceert chemische producten. Waarnemers, die zich afvroegen wat de lange termijnplannen waren van De Clerck met Leuna, krijgen nu een antwoord. De Clerck, die niet wenste te reageren op telefoontjes, heeft de zakenbank RBS aangesteld om een nieuwe verkooppoging te wagen. Hij lijkt daarmee te willen profiteren van de goede conjunctuur. De chemiesector heeft een sterk jaar achter de rug, maar er komt meer en meer concurrentie vanuit China en Midden-Oosten. Een ideaal moment om aan de kassa te passeren, aldus De Standaard. (Belga/INM)