De zes winnaars werden woensdagavond bekendgemaakt op een exclusief event in Brussel, waar ook discussie-sessies op het programma stonden met bekende techspelers zoals Showpad, Guardsquare en Cowboy. De winnaars in de zes categorieën zijn gekozen door een jury onder leiding van Trends en Trends-Tendances.

  • In de categorie Sales is Nanopixel de winnaar. De onderneming won met project Showreal, een interactieve salestool voor de vastgoedsector, die onder meer de mogelijkheid biedt tot gepersonaliseerde aanbiedingen en rondleidingen in 3D en virtual reality.
  • In de categorie Marketing & Communicatie koos de jury voor Unilin. De vloeren- en bouwmaterialenspecialist gebruikt een eigen ontwikkelde app, Discovery, om sollicitanten via virtual reality te laten kennismaken met de productie-omgeving van Unilin en de baan van machinebediener of technicus.
  • In de categorie Business Support & Logistics ging de hoofdprijs naar het ingenieursbureau ABT. Het maakte een tool om bij het ontwerpen van gebouwen automatisch de milieu-impact te berekenen, zoals de carbon footprint.
  • In de categorie Customer Happiness werd SmartWithFood verkozen, een spin-off van Colruyt Group. De app met voedingswaarde en allergeneninformatie van producten helpt consumenten hun koop- en eetgedrag aan te passen aan hun ideale voedingspatroon.
  • In de categorie New Business Models won de Itsme-toepassing van het consortium Belgian Mobile ID. De online identiteits-app groeide in korte tijd door naar 550.000 gebruikers, die de app onder meer gebruiken voor onlinebetalingen en om zich aan te melden bij Tax-on-Web en andere overheidswebsites.
  • In de categorie Manufacturing werd het staalbedrijf ArcelorMittal de winnaar voor de verregaande digitalisering van zijn kwaliteitscontrole en productierapportering. Dat zorgt jaarlijks voor aanzienlijke besparingen. Manufacturing was overigens een nieuwe categorie, die in het leven is geroepen om het potentieel van digitale transformatie voor de maak-industrie extra in de verf te zetten.

De jury selecteerde ook nog zeventien andere laureaten met innovatieve digitale projecten: Excent Tandtechniek Intradent, Inoopa, iReachm.com, June Energy, NMBS, Ontoforce, Partenamut, Royal Sporting Club Anderlecht, Sabcobel, SBS Belgium, Tapazz, Tree company, UNI-Learning, VAN IN, Vintage Productions, W3Technics, Zappware.

De zes winnaars werden woensdagavond bekendgemaakt op een exclusief event in Brussel, waar ook discussie-sessies op het programma stonden met bekende techspelers zoals Showpad, Guardsquare en Cowboy. De winnaars in de zes categorieën zijn gekozen door een jury onder leiding van Trends en Trends-Tendances.De jury selecteerde ook nog zeventien andere laureaten met innovatieve digitale projecten: Excent Tandtechniek Intradent, Inoopa, iReachm.com, June Energy, NMBS, Ontoforce, Partenamut, Royal Sporting Club Anderlecht, Sabcobel, SBS Belgium, Tapazz, Tree company, UNI-Learning, VAN IN, Vintage Productions, W3Technics, Zappware.