Bij de chocolatier zijn 90 banen bedreigd omdat de directie de verpakkingsactiviteit wil uitbesteden.

"We staan voor het bedrijf, de deuren zijn gesloten. De directie heeft blijkbaar de beslissing genomen om eerder te sluiten", aldus de vakbondsman.

Vorige vrijdag liet de directie weten dat er vanaf maandag 12 april een productiestop zou komen voor de Brusselse vestiging omdat "de werknemers hun contractuele beslissingen niet nakomen". De vakbonden blokkeren immers al langer de in- en uitgang van de site. Die barricades vormden voor de directie een "inbreuk op de veiligheids- en brandpreventieregels".

"We hopen dat de directie inziet dat hun beslissing onterecht is, dat het onaanvaardbaar is", aldus Vanderhaeghe.

Woensdagnamiddag houden de vakbonden een reeds eerder geplande persconferentie over het sociaal conflict en meer bepaald de lock-out die vanaf 12 april had moeten plaatsvinden. De directie lijkt hen woensdagochtend echter een stapje voor te zijn.

Bij de chocolatier zijn 90 banen bedreigd omdat de directie de verpakkingsactiviteit wil uitbesteden. "We staan voor het bedrijf, de deuren zijn gesloten. De directie heeft blijkbaar de beslissing genomen om eerder te sluiten", aldus de vakbondsman. Vorige vrijdag liet de directie weten dat er vanaf maandag 12 april een productiestop zou komen voor de Brusselse vestiging omdat "de werknemers hun contractuele beslissingen niet nakomen". De vakbonden blokkeren immers al langer de in- en uitgang van de site. Die barricades vormden voor de directie een "inbreuk op de veiligheids- en brandpreventieregels". "We hopen dat de directie inziet dat hun beslissing onterecht is, dat het onaanvaardbaar is", aldus Vanderhaeghe. Woensdagnamiddag houden de vakbonden een reeds eerder geplande persconferentie over het sociaal conflict en meer bepaald de lock-out die vanaf 12 april had moeten plaatsvinden. De directie lijkt hen woensdagochtend echter een stapje voor te zijn.