Het besluit waardoor 63 mensen hun job verliezen, is het gevolg van de beslissing van de Belgische overheid om vanaf 1 januari 2011 dierproeven te verbieden voor de ontwikkeling van tabaksproducten. Het labo stopt eind dit jaar met dierproeven en sluit eind 2011 de deuren.

"In dit labo was geen syndicale delegatie actief. De werknemers hebben maandag met ons contact opgenomen", aldus vakbondssecretaris John De Decker van de christelijke bond LBC. Volgens hem is de directie bereid om te praten over een sociaal plan. "De werknemersvertegenwoordiging zullen wij samen met de socialistische bediendevakbond ad hoc samenstellen".

Donderdag is ook een personeelsvergadering gepland. "Uit contacten met de betrokken werknemers heb ik het gevoel dat ze gelaten reageren op de beslissing en vermoeden dat er toch niets meer aan te doen is. Er is ook veel onwetendheid", aldus De Decker.

Het besluit waardoor 63 mensen hun job verliezen, is het gevolg van de beslissing van de Belgische overheid om vanaf 1 januari 2011 dierproeven te verbieden voor de ontwikkeling van tabaksproducten. Het labo stopt eind dit jaar met dierproeven en sluit eind 2011 de deuren. "In dit labo was geen syndicale delegatie actief. De werknemers hebben maandag met ons contact opgenomen", aldus vakbondssecretaris John De Decker van de christelijke bond LBC. Volgens hem is de directie bereid om te praten over een sociaal plan. "De werknemersvertegenwoordiging zullen wij samen met de socialistische bediendevakbond ad hoc samenstellen". Donderdag is ook een personeelsvergadering gepland. "Uit contacten met de betrokken werknemers heb ik het gevoel dat ze gelaten reageren op de beslissing en vermoeden dat er toch niets meer aan te doen is. Er is ook veel onwetendheid", aldus De Decker.