In het akkoord waarmee de drie bonden hebben ingestemd, belooft de directie aanpassingen aan de planning voor chauffeurs en controleurs. Wijzigingen aan werkroosters voor de volgende dag kunnen uiterlijk om 12 uur aan de betrokken werknemer gemeld worden.

Er komt met het oog op de berekening van de lonen ook een nauwkeurigere 'puntering' voor de gewerkte uren. De loonadministratie van De Lijn belooft bovendien een snellere oplossing voor fouten in de berekening van het loon en vergoedingen. Alle geplande vakantieregelingen in Vlaams-Brabant worden goedgekeurd tot en met 31 december.

De onderhandelingen donderdagmorgen in Leuven namen amper een uur in beslag. De directie stemden namelijk in met de aanpassingen die de vakbonden woensdag al hadden voorgesteld met betrekking tot het voorstel dat de directie de dag voordien had overgemaakt na afloop van de verzoeningsvergadering. De directie was woensdag evenwel vertegenwoordigd door iemand die geen mandaat had om te onderhandelen. Daardoor werd voor vandaag/donderdag een nieuwe stakingsdag aangekondigd.

De Lijn waarschuwt reizigers dat er vandaag/donderdag nog hinder kan zijn, maar verwacht dat de bussen vanaf morgen/vrijdag 15 november weer normaal zullen rijden.

In het akkoord waarmee de drie bonden hebben ingestemd, belooft de directie aanpassingen aan de planning voor chauffeurs en controleurs. Wijzigingen aan werkroosters voor de volgende dag kunnen uiterlijk om 12 uur aan de betrokken werknemer gemeld worden. Er komt met het oog op de berekening van de lonen ook een nauwkeurigere 'puntering' voor de gewerkte uren. De loonadministratie van De Lijn belooft bovendien een snellere oplossing voor fouten in de berekening van het loon en vergoedingen. Alle geplande vakantieregelingen in Vlaams-Brabant worden goedgekeurd tot en met 31 december. De onderhandelingen donderdagmorgen in Leuven namen amper een uur in beslag. De directie stemden namelijk in met de aanpassingen die de vakbonden woensdag al hadden voorgesteld met betrekking tot het voorstel dat de directie de dag voordien had overgemaakt na afloop van de verzoeningsvergadering. De directie was woensdag evenwel vertegenwoordigd door iemand die geen mandaat had om te onderhandelen. Daardoor werd voor vandaag/donderdag een nieuwe stakingsdag aangekondigd.De Lijn waarschuwt reizigers dat er vandaag/donderdag nog hinder kan zijn, maar verwacht dat de bussen vanaf morgen/vrijdag 15 november weer normaal zullen rijden.