"Dit engagement komt er omdat de Vlaamse regering extra zuurstof geeft aan de sector van de dienstencheques, maar ook omdat door de professionalisering steeds meer zwakke dienstenchequebedrijven verdwijnen", zegt Philip Nichelson, de CEO van Greenhouse. "Van november 2014 tot 31 januari 2015 zijn in België maar liefst vijftig dienstenchequeondernemingen verdwenen. In Vlaanderen zijn dat er in dezelfde periode 15. Ook voor de overheid biedt de afslanking van het aantal bedrijven voordelen: de sector wordt transparanter en beter beheersbaar. Cowboytoestanden zijn gedoemd te verdwijnen."

Om zijn expansie te stroomlijnen opent het ook nieuwe kantoren in Lochristi en Ronse. Daarmee wordt het kantorennetwerk opgedreven tot dertig. Het Waregemse Greenhouse Dienstencheques werd samen met de introductie van de dienstencheques opgericht in 2003. Het bedrijf evolueerde tot een onderneming die bijna 2900 werknemers aan werk helpt.

Greenhouse zegt nog dat het niet wordt getroffen door het schrappen van de zogenoemde SINE-subsidies voor mensen uit kwetsbare groepen. "We begrijpen de redenering van de Europese Unie, die stelt dat de SINE-subsidies in de dienstenchequesector marktverstorend werken", zegt Nichelson.

"Ik ga ervan uit dat bedrijven in de sociale economie en de lokale OCMW's hun verantwoordelijkheid opnemen en voor kwetsbare werknemers een alternatieve tewerkstelling creëren, buiten de dienstencheques om. Het gezondste principe is dat alle dienstenchequebedrijven op dezelfde manier worden gesubsidieerd en dus met dezelfde middelen werken."

"Dit engagement komt er omdat de Vlaamse regering extra zuurstof geeft aan de sector van de dienstencheques, maar ook omdat door de professionalisering steeds meer zwakke dienstenchequebedrijven verdwijnen", zegt Philip Nichelson, de CEO van Greenhouse. "Van november 2014 tot 31 januari 2015 zijn in België maar liefst vijftig dienstenchequeondernemingen verdwenen. In Vlaanderen zijn dat er in dezelfde periode 15. Ook voor de overheid biedt de afslanking van het aantal bedrijven voordelen: de sector wordt transparanter en beter beheersbaar. Cowboytoestanden zijn gedoemd te verdwijnen."Om zijn expansie te stroomlijnen opent het ook nieuwe kantoren in Lochristi en Ronse. Daarmee wordt het kantorennetwerk opgedreven tot dertig. Het Waregemse Greenhouse Dienstencheques werd samen met de introductie van de dienstencheques opgericht in 2003. Het bedrijf evolueerde tot een onderneming die bijna 2900 werknemers aan werk helpt. Greenhouse zegt nog dat het niet wordt getroffen door het schrappen van de zogenoemde SINE-subsidies voor mensen uit kwetsbare groepen. "We begrijpen de redenering van de Europese Unie, die stelt dat de SINE-subsidies in de dienstenchequesector marktverstorend werken", zegt Nichelson."Ik ga ervan uit dat bedrijven in de sociale economie en de lokale OCMW's hun verantwoordelijkheid opnemen en voor kwetsbare werknemers een alternatieve tewerkstelling creëren, buiten de dienstencheques om. Het gezondste principe is dat alle dienstenchequebedrijven op dezelfde manier worden gesubsidieerd en dus met dezelfde middelen werken."