Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag. Volgens de Nederlandse zakenkrant moeten de details van de fusie nog worden uitgeklaard, maar zijn de hoofdlijnen klaar en duidelijk.

Er lopen al geruime tijd gesprekken over een fusie tussen de retailers Delhaize en Ahold , maar nu blijken de onderhandelingen echt wel in de laatste fase beland te zijn. Mogelijk wordt de deal donderdag of vrijdag bezegeld.

De twee bedrijven zouden, volgens de huidige situatie, samen bijna 380.000 personeelsleden tellen en over ongeveer 6.600 winkels beschikken in onder meer België, Nederland en de VS. "Er komt op het gepaste moment een persbericht", laat Ahold dinsdag weten. Delhaize van zijn kant bevestigt eerdere berichten uit vakbondskringen dat er woensdagmorgen een buitengewone ondernemingsraad op de agenda staat. Op dit moment wordt er geen verder commentaar gegeven.

Van de nog te vormen vennootschap krijgt Ahold 60 procent van de aandelen en Delhaize 40 procent in handen.

De aandelenkoersen reageerden aanvankelijk positief op de nakende fusie. Het aandeel Ahold klom dinsdagnamiddag omstreeks 16 uur met 1,8 procent, dat van Delhaize sprong ruim 8 procent hoger.

Maar kort voor de slotbel rinkelt, laat beursregulator FSMA weten dat de notering van het aandeel Delhaize op de Brusselse beurs opgeschort is.

(FD/Belga/BO)

Boer is gepokt en gemazeld in de retail. Sinds de start van zijn carrière in de jaren tachtig werkt de bedrijfseconoom al in die sector, eerst voor Unigro en dan voor Makro. Hij begon zijn carrière bij Ahold in 1998 in Oost-Europa, in 2002 werd hij de CEO van Albert Heijn'.

Lees het volledige portret van de topman van Ahold: 'Dick Boer getipt als voorzitter van 'Albert Delhaize'

Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag. Volgens de Nederlandse zakenkrant moeten de details van de fusie nog worden uitgeklaard, maar zijn de hoofdlijnen klaar en duidelijk. Er lopen al geruime tijd gesprekken over een fusie tussen de retailers Delhaize en Ahold , maar nu blijken de onderhandelingen echt wel in de laatste fase beland te zijn. Mogelijk wordt de deal donderdag of vrijdag bezegeld. De twee bedrijven zouden, volgens de huidige situatie, samen bijna 380.000 personeelsleden tellen en over ongeveer 6.600 winkels beschikken in onder meer België, Nederland en de VS. "Er komt op het gepaste moment een persbericht", laat Ahold dinsdag weten. Delhaize van zijn kant bevestigt eerdere berichten uit vakbondskringen dat er woensdagmorgen een buitengewone ondernemingsraad op de agenda staat. Op dit moment wordt er geen verder commentaar gegeven.Van de nog te vormen vennootschap krijgt Ahold 60 procent van de aandelen en Delhaize 40 procent in handen.De aandelenkoersen reageerden aanvankelijk positief op de nakende fusie. Het aandeel Ahold klom dinsdagnamiddag omstreeks 16 uur met 1,8 procent, dat van Delhaize sprong ruim 8 procent hoger.Maar kort voor de slotbel rinkelt, laat beursregulator FSMA weten dat de notering van het aandeel Delhaize op de Brusselse beurs opgeschort is.(FD/Belga/BO)