Vorig jaar kende het DHL-volume in Zaventem een organische groei van 15 procent. Met per dag 90.000 behandelde verzendingen doet het Brusselse knooppunt het vandaag zelfs beter dan vóór de verhuis naar Leipzig, vanaf 1 april 2008. Maar dat cijfer geldt dan enkel voor de in Zaventem verzamelde vracht, los van de voormalige knooppuntfunctie. Zaventem was tot 2008 het Europese knooppunt van DHL. Vracht van diverse Europese bestemmingen werd in Brussel uitgeladen, en meteen doorgevlogen naar andere Europese landen.

"Na de verhuis was het de bedoeling dat Zaventem zou krimpen tot een regionaal knooppunt voor de Benelux en het noorden van Frankrijk", zegt Koen Gouweloose, de gedelegeerde bestuurder van de expresactiviteiten op het tarmac in Zaventem. "Maar Brussel is alweer gegroeid tot een steeds belangrijker Europees knooppunt. 70 procent van onze vrachten uit de Benelux en Noord-Frankrijk wordt rechtstreeks via Brussel naar andere bestemmingen gevlogen. Slechts die andere dertig procent gaat naar Leipzig voor verdere bewerking."

Zaventem behoudt een meer dan behoorlijke vijfde plaats binnen DHL wereldwijd. Het aantal rechtstreekse lijnen dikt almaar aan. In Europa zijn er dertien directe verbindingen, naar onder meer Barcelona, Bratislava, Kopenhagen, Lyon, Madrid, Marseille, Toulouse en Wenen. Vanaf de zomer start DHL wellicht een directe lijn naar Cincinnati. De huidige intercontinentale lijnen voeren naar Bahrein en Lagos. (WR)

Vorig jaar kende het DHL-volume in Zaventem een organische groei van 15 procent. Met per dag 90.000 behandelde verzendingen doet het Brusselse knooppunt het vandaag zelfs beter dan vóór de verhuis naar Leipzig, vanaf 1 april 2008. Maar dat cijfer geldt dan enkel voor de in Zaventem verzamelde vracht, los van de voormalige knooppuntfunctie. Zaventem was tot 2008 het Europese knooppunt van DHL. Vracht van diverse Europese bestemmingen werd in Brussel uitgeladen, en meteen doorgevlogen naar andere Europese landen. "Na de verhuis was het de bedoeling dat Zaventem zou krimpen tot een regionaal knooppunt voor de Benelux en het noorden van Frankrijk", zegt Koen Gouweloose, de gedelegeerde bestuurder van de expresactiviteiten op het tarmac in Zaventem. "Maar Brussel is alweer gegroeid tot een steeds belangrijker Europees knooppunt. 70 procent van onze vrachten uit de Benelux en Noord-Frankrijk wordt rechtstreeks via Brussel naar andere bestemmingen gevlogen. Slechts die andere dertig procent gaat naar Leipzig voor verdere bewerking." Zaventem behoudt een meer dan behoorlijke vijfde plaats binnen DHL wereldwijd. Het aantal rechtstreekse lijnen dikt almaar aan. In Europa zijn er dertien directe verbindingen, naar onder meer Barcelona, Bratislava, Kopenhagen, Lyon, Madrid, Marseille, Toulouse en Wenen. Vanaf de zomer start DHL wellicht een directe lijn naar Cincinnati. De huidige intercontinentale lijnen voeren naar Bahrein en Lagos. (WR)