Samen met de post-en bankkantoren houden de administratieve diensten van steden, gemeenten, gewesten en federale overheid vrijdag de deuren dicht. Veel supermarkten zijn ook gesloten, maar andere, veelal zelfstandig uitgebate winkels of winkels in vakantiegebieden, zullen dan weer wél open zijn.

Postkantoren

"Er wordt geen post ingezameld en uitgereikt op feestdagen en dus ook volgende maandag niet", zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. Idem voor de banken. "De bankkantoren zijn dicht, maar de elektronische en online diensten blijven natuurlijk wel toegankelijk", aldus Rodolphe de Pierpont van Febelfin.

Grootwarenhuizen

Bij de grootwarenhuizen zijn er heel wat vestigingen die dicht blijven, maar ook een aantal uitzonderingen zullen toch open zijn . "Er zijn 250 Markets die open zijn volgende maandag, hetzelfde geldt voor 130 Express-winkels en ook één hypermarkt, namelijk die van Brugge B-park", zegt Baptist Van Outryve, woordvoerder van Carrefour."We zien een tendens ontstaan waarbij de winkels die op feestdagen open blijven tegenwoordig heel de dag open zijn, terwijl het vroeger alleen om een opening tijdens de voormiddag ging."

"Bij Delhaize zijn de supermarkten in principe gesloten, behalve de winkels van Brugge Sint-Pieters, Blankenberge, Oostende Searena en Hazegras, Knokke en Aywaille", zegt Florence Maniquet, woordvoerster van Delhaize. "De meeste van de op zelfstandige basis uitgebate winkels, de AD's, Proxy's en Shop & Go's, bij elkaar meer dan 650 winkels, zullen volgende maandag geopend zijn. Klanten kunnen de openingsuren van een winkel in hun eigen buurt vinden op de website." (Belga/NS)

Samen met de post-en bankkantoren houden de administratieve diensten van steden, gemeenten, gewesten en federale overheid vrijdag de deuren dicht. Veel supermarkten zijn ook gesloten, maar andere, veelal zelfstandig uitgebate winkels of winkels in vakantiegebieden, zullen dan weer wél open zijn. "Er wordt geen post ingezameld en uitgereikt op feestdagen en dus ook volgende maandag niet", zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. Idem voor de banken. "De bankkantoren zijn dicht, maar de elektronische en online diensten blijven natuurlijk wel toegankelijk", aldus Rodolphe de Pierpont van Febelfin. Bij de grootwarenhuizen zijn er heel wat vestigingen die dicht blijven, maar ook een aantal uitzonderingen zullen toch open zijn . "Er zijn 250 Markets die open zijn volgende maandag, hetzelfde geldt voor 130 Express-winkels en ook één hypermarkt, namelijk die van Brugge B-park", zegt Baptist Van Outryve, woordvoerder van Carrefour."We zien een tendens ontstaan waarbij de winkels die op feestdagen open blijven tegenwoordig heel de dag open zijn, terwijl het vroeger alleen om een opening tijdens de voormiddag ging." "Bij Delhaize zijn de supermarkten in principe gesloten, behalve de winkels van Brugge Sint-Pieters, Blankenberge, Oostende Searena en Hazegras, Knokke en Aywaille", zegt Florence Maniquet, woordvoerster van Delhaize. "De meeste van de op zelfstandige basis uitgebate winkels, de AD's, Proxy's en Shop & Go's, bij elkaar meer dan 650 winkels, zullen volgende maandag geopend zijn. Klanten kunnen de openingsuren van een winkel in hun eigen buurt vinden op de website." (Belga/NS)