De restbank Dexia verlengt met 48 uur haar aanbod om de eeuwigdurende obligaties terug te kopen die ze in 2005 uitgaf. Tot dusver zouden meer dan 91 procent van de effecten door investeerders ingebracht zijn. De prijs die Dexia biedt, bedraagt 24 procent van de nominale waarde. Obligatiehouders die niet op het aanbod ingaan dreigen te blijven zitten met schuldpapier dat niets opbrengt.

Het aanbod verstrijkt nu op 14 maart 2012 om 16.00 uur en de vereffening vindt plaats op 19 maart 2012.

Ratingbureaus

"Deze verlenging geeft investeerders, die hun obligaties niet ingebracht hebben, de kans om bij hun beslissing rekening te houden met de meest recent beschikbare informatie, die onder meer afkomstig is van de ratingbureaus", zegt Dexia in een persbericht.

Dexia preciseert dat Fitch de Notes van CC naar C verlaagde op 8 maart 2012 als gevolg van een gewijzigde methode en dat Moody's op maandag 12 maart 2012 de downgrade van de obligaties bekendmaakte van Ca (hyb) tot C (hyb).

Kernkapitaal versterken Met de terugkoop wil Dexia haar kernkapitaal en dat van Dexia Crédit Local versterken. Dexia gaf in 2005 voor 700 miljoen euro eeuwigdurende obligaties uit. (Belga/KVDA)

De restbank Dexia verlengt met 48 uur haar aanbod om de eeuwigdurende obligaties terug te kopen die ze in 2005 uitgaf. Tot dusver zouden meer dan 91 procent van de effecten door investeerders ingebracht zijn. De prijs die Dexia biedt, bedraagt 24 procent van de nominale waarde. Obligatiehouders die niet op het aanbod ingaan dreigen te blijven zitten met schuldpapier dat niets opbrengt. Het aanbod verstrijkt nu op 14 maart 2012 om 16.00 uur en de vereffening vindt plaats op 19 maart 2012. Ratingbureaus "Deze verlenging geeft investeerders, die hun obligaties niet ingebracht hebben, de kans om bij hun beslissing rekening te houden met de meest recent beschikbare informatie, die onder meer afkomstig is van de ratingbureaus", zegt Dexia in een persbericht. Dexia preciseert dat Fitch de Notes van CC naar C verlaagde op 8 maart 2012 als gevolg van een gewijzigde methode en dat Moody's op maandag 12 maart 2012 de downgrade van de obligaties bekendmaakte van Ca (hyb) tot C (hyb). Kernkapitaal versterken Met de terugkoop wil Dexia haar kernkapitaal en dat van Dexia Crédit Local versterken. Dexia gaf in 2005 voor 700 miljoen euro eeuwigdurende obligaties uit. (Belga/KVDA)