"Door de stijgende langetermijnrente is er een algemene tendens van rentestijgingen op spaarrekeningen, kasbons en langetermijnrekeningen", luidt het bij spaargids.be.

De rentestijgingen bij Dexia - naar eigen zeggen marktleider bij de kasbons - variëren van 0,1 tot 0,4 procentpunt. Alleen de rente op kasbons met een looptijd van 10 jaar blijft ongewijzigd op 4 procent.

Vanaf kansbons op vier jaar bedraagt de rente minstens 3 procent. Volgens Kristof De Paepe van de website spaargids.be is er momenteel een duidelijke tendens van rentestijgingen, waarbij elke bank de rente verhoogt.

"Wie geld voor langere termijn kan vastzetten, is beter af met een kasbon of termijnrekening dan met een klassieke spaarrekening", aldus De Paepe. Hij voegt wel toe dat met de huidige inflatie van 3,5 procent, de klant al richting 8 jaar moet gaan om zijn geld niet in waarde te zien dalen.

"Door de stijgende langetermijnrente is er een algemene tendens van rentestijgingen op spaarrekeningen, kasbons en langetermijnrekeningen", luidt het bij spaargids.be. De rentestijgingen bij Dexia - naar eigen zeggen marktleider bij de kasbons - variëren van 0,1 tot 0,4 procentpunt. Alleen de rente op kasbons met een looptijd van 10 jaar blijft ongewijzigd op 4 procent. Vanaf kansbons op vier jaar bedraagt de rente minstens 3 procent. Volgens Kristof De Paepe van de website spaargids.be is er momenteel een duidelijke tendens van rentestijgingen, waarbij elke bank de rente verhoogt. "Wie geld voor langere termijn kan vastzetten, is beter af met een kasbon of termijnrekening dan met een klassieke spaarrekening", aldus De Paepe. Hij voegt wel toe dat met de huidige inflatie van 3,5 procent, de klant al richting 8 jaar moet gaan om zijn geld niet in waarde te zien dalen.