Met de bekendmaking bevestigt de bank een bericht in de Franse krant Le Figaro, waaruit blijkt dat de Franse postbank obligaties van Dexia aankoopt. Het akkoord zou al dateren van halfweg december 2010.

Volgens Le Figaro gaat La Banque Postale Dexia financieren via obligaties voor een bedrag van 3 miljard euro. Over de samenwerking tussen Dexia en La Banque Postale is overigens al langer sprake.

Dexia bevestigt dat er een principeovereenkomst werd gesloten met La Banque Postale, maar wil niets kwijt over het precieze bedrag van de financiering. "Het principe van een dergelijke overeenkomst in het kader van de marktrelaties tussen beide instellingen werd vastgelegd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de uitvoeringsmodaliteiten", luidt de officiële reactie.

Met de bekendmaking bevestigt de bank een bericht in de Franse krant Le Figaro, waaruit blijkt dat de Franse postbank obligaties van Dexia aankoopt. Het akkoord zou al dateren van halfweg december 2010. Volgens Le Figaro gaat La Banque Postale Dexia financieren via obligaties voor een bedrag van 3 miljard euro. Over de samenwerking tussen Dexia en La Banque Postale is overigens al langer sprake.Dexia bevestigt dat er een principeovereenkomst werd gesloten met La Banque Postale, maar wil niets kwijt over het precieze bedrag van de financiering. "Het principe van een dergelijke overeenkomst in het kader van de marktrelaties tussen beide instellingen werd vastgelegd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de uitvoeringsmodaliteiten", luidt de officiële reactie.