In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Dexia nog een nettoverlies van 145 miljoen euro.

"De resultaten van het halfjaar weerspiegelen eens te meer de erg volatiele omgeving waarin de resolutie van de groep verloopt", zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Devriendt. "Deze volatiliteit kwam dit halfjaar tot uiting in een negatieve bijdrage van de boekhoudkundige volatiliteitselementen aan de financiële resultaten en in een toename van het balanstotaal van de groep (235,9 miljard euro eind juni, een stijging met 5,6 miljard euro tegenover eind 2015, nvdr.)."

Volgens Devriendt werden voorts aanzienlijke vorderingen gemaakt in de vermindering van het risicoprofiel, 'wat wordt geïllustreerd door de sterke afname van het risico dat is verbonden aan de gestructureerde kredieten in Frankrijk'. (Belga/BO)

In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Dexia nog een nettoverlies van 145 miljoen euro. "De resultaten van het halfjaar weerspiegelen eens te meer de erg volatiele omgeving waarin de resolutie van de groep verloopt", zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Devriendt. "Deze volatiliteit kwam dit halfjaar tot uiting in een negatieve bijdrage van de boekhoudkundige volatiliteitselementen aan de financiële resultaten en in een toename van het balanstotaal van de groep (235,9 miljard euro eind juni, een stijging met 5,6 miljard euro tegenover eind 2015, nvdr.)." Volgens Devriendt werden voorts aanzienlijke vorderingen gemaakt in de vermindering van het risicoprofiel, 'wat wordt geïllustreerd door de sterke afname van het risico dat is verbonden aan de gestructureerde kredieten in Frankrijk'. (Belga/BO)