De Bruggeling, die economie studeerde aan de universiteit van Leuven en aan de Solvay Business School, startte zijn loopbaan in 1968 als beursmakelaar voor JM Finn & Co in Londen. Vier jaar later trad hij in dienst bij Chase Manhattan Bank, waar hij na verloop van tijd commercial banking manager voor België werd.

De Belgische activiteiten van Chase Manhattan Bank werden in 1989 verkocht aan Crédit Lyonnais. Bouckaert was verantwoordelijk voor de fusie van de Belgische operationele activiteiten van beide banken.

Topman Axa Belgium

In 1994 kwam hij aan het hoofd te staan van de Europese activiteiten van Crédit Lyonnais, om vijf jaar later directeur te worden van AXA Royale Belge. In 2005 werd Bouckaert algemeen directeur van de regio Noord-Europa. Tussen 2007 en 2010 zat hij de raad van bestuur van Axa Belgium voor.

Bouckaerts naam stond op een short list van kandidaten die was opgesteld door een headhuntersbureau. Na de splitsing van Dexia nam de Belgische staat de Belgische poot - Dexia Bank België - over. De nieuwe voorzitter zal "zo snel mogelijk" zijn functie opnemen, aldus minister Reynders, die geen precieze datum naar voren wil schuiven. (Belga/RDM)

De Bruggeling, die economie studeerde aan de universiteit van Leuven en aan de Solvay Business School, startte zijn loopbaan in 1968 als beursmakelaar voor JM Finn & Co in Londen. Vier jaar later trad hij in dienst bij Chase Manhattan Bank, waar hij na verloop van tijd commercial banking manager voor België werd. De Belgische activiteiten van Chase Manhattan Bank werden in 1989 verkocht aan Crédit Lyonnais. Bouckaert was verantwoordelijk voor de fusie van de Belgische operationele activiteiten van beide banken. Topman Axa BelgiumIn 1994 kwam hij aan het hoofd te staan van de Europese activiteiten van Crédit Lyonnais, om vijf jaar later directeur te worden van AXA Royale Belge. In 2005 werd Bouckaert algemeen directeur van de regio Noord-Europa. Tussen 2007 en 2010 zat hij de raad van bestuur van Axa Belgium voor. Bouckaerts naam stond op een short list van kandidaten die was opgesteld door een headhuntersbureau. Na de splitsing van Dexia nam de Belgische staat de Belgische poot - Dexia Bank België - over. De nieuwe voorzitter zal "zo snel mogelijk" zijn functie opnemen, aldus minister Reynders, die geen precieze datum naar voren wil schuiven. (Belga/RDM)