De Belgische investeringsmaatschappij Lynx Capital heeft een juridische actie ingeleid tegen de Frans-Belgische Dexia Groep en topman Pierre Mariani voor het verspreiden van foutieve en misleidende informatie.

Dat meldt L'Echo.

Lynx Capital kocht op 5 september 5.350 aandelen Dexia. De stukken waren die dag aan het slot van de beursdag 1,465 euro waard, maar op 14 december was dat nog slechts 0,27 euro. Dat komt neer op een waardevermindering van 82 procent op deze portefeuille van Lynx Capital.

Hogere waardeDe investeringsmaatschappij is van mening dat de waardevermindering van de aandelen te wijten is aan de verspreiding door Dexia NV en door Pierre Mariani van informatie over de financiële toestand van de bank voor en op het ogenblik van de aandelenaankoop.

Volgens Lynx Capital gaf de informatie die in de weken voor de crisis van oktober 2011 aan de markten werd verspreid, een hogere waarde aan het Dexia-aandeel dan de werkelijke waarde.

Dexia NV en Pierre Mariani zouden zich dus schuldig gemaakt hebben aan marktmanipulatie met het oog op een kunstmatig ondersteunen van de koers van het aandeel. (Belga/KVDA)

De Belgische investeringsmaatschappij Lynx Capital heeft een juridische actie ingeleid tegen de Frans-Belgische Dexia Groep en topman Pierre Mariani voor het verspreiden van foutieve en misleidende informatie.Dat meldt L'Echo. Lynx Capital kocht op 5 september 5.350 aandelen Dexia. De stukken waren die dag aan het slot van de beursdag 1,465 euro waard, maar op 14 december was dat nog slechts 0,27 euro. Dat komt neer op een waardevermindering van 82 procent op deze portefeuille van Lynx Capital. Hogere waardeDe investeringsmaatschappij is van mening dat de waardevermindering van de aandelen te wijten is aan de verspreiding door Dexia NV en door Pierre Mariani van informatie over de financiële toestand van de bank voor en op het ogenblik van de aandelenaankoop. Volgens Lynx Capital gaf de informatie die in de weken voor de crisis van oktober 2011 aan de markten werd verspreid, een hogere waarde aan het Dexia-aandeel dan de werkelijke waarde. Dexia NV en Pierre Mariani zouden zich dus schuldig gemaakt hebben aan marktmanipulatie met het oog op een kunstmatig ondersteunen van de koers van het aandeel. (Belga/KVDA)