Tijdens een persconferentie vrijdagavond werd bevestigd dat de bank tegen 2014 haar balans met 35 procent moet afbouwen. Ook zullen een aantal activa moeten worden afgestoten.

Eurocommissaris Neelie Kroes verklaarde in een officiële reactie dat ze " tevreden is dat de bank geherstructureerd zal worden op een manier die haar leefbaarheid zonder nieuwe subsidies verzekert ,en die op voldoende wijze de activiteiten beperkt om te compenseren voor de concurrentiestoornissen die veroorzaakt werden door de tot dusver verkregen steun."

Als alles loopt zoals gepland, neemt de Spanjaard Joaquin Almunia vanaf volgende week woensdag de portefeuille van Kroes over. Almunia zal dan de formele beslissing over de goedkeuring van de herstructurering van Dexia voorleggen aan de voltallige Europese Commissie.

Tijdens een persconferentie vrijdagavond werd bevestigd dat de bank tegen 2014 haar balans met 35 procent moet afbouwen. Ook zullen een aantal activa moeten worden afgestoten. Eurocommissaris Neelie Kroes verklaarde in een officiële reactie dat ze " tevreden is dat de bank geherstructureerd zal worden op een manier die haar leefbaarheid zonder nieuwe subsidies verzekert ,en die op voldoende wijze de activiteiten beperkt om te compenseren voor de concurrentiestoornissen die veroorzaakt werden door de tot dusver verkregen steun."Als alles loopt zoals gepland, neemt de Spanjaard Joaquin Almunia vanaf volgende week woensdag de portefeuille van Kroes over. Almunia zal dan de formele beslissing over de goedkeuring van de herstructurering van Dexia voorleggen aan de voltallige Europese Commissie.