Dat schrijven De Tijd en De Morgen.

Het totale marktaandeel van Dexia Insurance Belgium (DIB) daalde vorig jaar met ruim 3 procentpunten tot 5,04 procent. Het aandeel van Ethias zakte tot 8,96 procent.

Dat is geheel toe te schrijven aan een gedaalde verkoop van levensverzekeringen. DIB noteerde meer dan een halvering van zijn premie-incasso voor dergelijke polissen.

De andere grote verzekeraars profiteerden van de terugval van Dexia en Ethias. Vooral AG Insurance versterkte zijn marktleiderschap. De top drie (AG, AXA en KBC) is nu goed voor meer dan de helft van de markt.

Dat schrijven De Tijd en De Morgen. Het totale marktaandeel van Dexia Insurance Belgium (DIB) daalde vorig jaar met ruim 3 procentpunten tot 5,04 procent. Het aandeel van Ethias zakte tot 8,96 procent. Dat is geheel toe te schrijven aan een gedaalde verkoop van levensverzekeringen. DIB noteerde meer dan een halvering van zijn premie-incasso voor dergelijke polissen. De andere grote verzekeraars profiteerden van de terugval van Dexia en Ethias. Vooral AG Insurance versterkte zijn marktleiderschap. De top drie (AG, AXA en KBC) is nu goed voor meer dan de helft van de markt.