"Het akkoord is binnen handbereik" en zou "in de komende dagen" rond kunnen zijn." Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici donderdag gezegd. Er zijn volgens hem "veel toegevingen gedaan" van beide kanten.

De Europese Commissie onderhandelt momenteel met de Belgische en Franse overheden over een geordende ontmanteling van de restbank Dexia, en van Dexia Crédit Locale in het bijzonder.

Woensdag liet eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia al optekenen dat hij hoopt "in de komende weken" beslissingen te presenteren.

Woensdag gaf de Commissie ook groen licht voor de verkoop van de Luxemburgse dochter van Dexia. Die wordt eigendom van de Qatarese investeringsgroep Precision Capital (voor 90 procent) en de Luxemburgse staat (10 procent). De Commissie was in april een onderzoek gestart om zich ervan te vergewissen dat de verkoop van Dexia BIL geen elementen van staatssteun bevatte. (Belga/BO)

"Het akkoord is binnen handbereik" en zou "in de komende dagen" rond kunnen zijn." Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici donderdag gezegd. Er zijn volgens hem "veel toegevingen gedaan" van beide kanten. De Europese Commissie onderhandelt momenteel met de Belgische en Franse overheden over een geordende ontmanteling van de restbank Dexia, en van Dexia Crédit Locale in het bijzonder.Woensdag liet eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia al optekenen dat hij hoopt "in de komende weken" beslissingen te presenteren. Woensdag gaf de Commissie ook groen licht voor de verkoop van de Luxemburgse dochter van Dexia. Die wordt eigendom van de Qatarese investeringsgroep Precision Capital (voor 90 procent) en de Luxemburgse staat (10 procent). De Commissie was in april een onderzoek gestart om zich ervan te vergewissen dat de verkoop van Dexia BIL geen elementen van staatssteun bevatte. (Belga/BO)