Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Voorts werd de activiteit van marktmaker in Belgisch overheidspapier enkele maanden geleden in alle stilte stopgezet. Dexia is daardoor de enige Belgische grootbank die de markt van Belgische staatsobligaties niet meer animeert, aldus de krant.

Door de afslanking van de marktactiviteit verdwijnen wellicht 11 voltijdse banen in de marktenzaal en 27 in de ondersteunende diensten. Aangezien de activiteit meer daalt dan het aantal jobs, dreigen over enkele jaren nogmaals tientallen arbeidsplaatsen te sneuvelen, vrezen goedgeplaatste waarnemers.

De herstructurering van de marktenzaal van Dexia is volgens De Tijd een nieuwe tik voor de positie van Brussel als financieel centrum. BNP Paribas Fortis schrapte al 260 banen in zijn marktenzaal na de overname van Fortis Bank door BNP Paribas. De twee andere grootbanken, KBC en ING België, zijn niet van plan de afbouw bij Dexia en BNPP Fortis te compenseren.

Dat schrijft De Tijd dinsdag. Voorts werd de activiteit van marktmaker in Belgisch overheidspapier enkele maanden geleden in alle stilte stopgezet. Dexia is daardoor de enige Belgische grootbank die de markt van Belgische staatsobligaties niet meer animeert, aldus de krant. Door de afslanking van de marktactiviteit verdwijnen wellicht 11 voltijdse banen in de marktenzaal en 27 in de ondersteunende diensten. Aangezien de activiteit meer daalt dan het aantal jobs, dreigen over enkele jaren nogmaals tientallen arbeidsplaatsen te sneuvelen, vrezen goedgeplaatste waarnemers. De herstructurering van de marktenzaal van Dexia is volgens De Tijd een nieuwe tik voor de positie van Brussel als financieel centrum. BNP Paribas Fortis schrapte al 260 banen in zijn marktenzaal na de overname van Fortis Bank door BNP Paribas. De twee andere grootbanken, KBC en ING België, zijn niet van plan de afbouw bij Dexia en BNPP Fortis te compenseren.