In het rampjaar 2008 noteerde de bank-verzekeraar nog dieprode cijfers: in het vierde kwartaal 2008 2,603 miljard verlies, en over heel 2008 meer dan 3,3 miljard euro verlies.

In het vierde kwartaal 2009 behaalde Dexia 1,45 miljard euro aan opbrengsten, onder meer dankzij een meerwaarde van 153 miljoen euro op de verkoop van het belang van 20 procent in het Franse Crédit du Nord. Over het volledige boekjaar 2009 bedragen de opbrengsten 6,16 miljard euro.

In België ziet Dexia het aantal klanten groeien met 3,5 procent tot 4,5 miljoen. Dexia stelt een dividend voor, dat wordt uitgekeerd in aandelen, overeenkomstig een payoutratio van 35 procent.

Voor 2010 verwacht de bank het hervormingsplan verder uit te voeren, rekening houdend met het akkoord van de Europese Commissie over de af te stoten bedrijfsonderdelen.

Verwacht wordt dat de bank-verzekeraar zich volledig terugtrekt uit de staatswaarborg op 30 juni 2010.

"In 2009 kon Dexia kwartaal na kwartaal zijn verbintenissen nakomen of zelfs overtreffen en is het weer winstgevend geworden. Na in 2008 een verlies te hebben geleden van 3,3 miljard euro, bewijst de groep dat haar kernactiviteiten winstgevend zijn", lichtte CEO Pierre Mariani toe.

Belang in SPE verkopen

Dexia gaat voor eind dit jaar zijn belang van 6,1 procent in de elektriciteitsproducent SPE (Luminus) van de hand doen. Dat maakte de financiële groep bekend bij de voorstelling van haar kwartaalcijfers, zo schrijft De Tijd donderdag.

De verkoop is een onderdeel van het akkoord met Europa over de afslanking van Dexia, maar was nog niet bekend.

De uitstap uit SPE is geen grote verrassing. Toen de Franse energiereus EDF vorig jaar 51 procent van SPE in handen kreeg, zei Dexia dat het moment aangebroken was om de niet-strategische participatie van de hand te doen. Maar een beslissing was toen nog niet genomen.

Op basis van de prijs van EDF voor het controlebelang in SPE is het aandelenpakket van Dexia zo'n 150 miljoen euro waard, aldus De Tijd.

In het rampjaar 2008 noteerde de bank-verzekeraar nog dieprode cijfers: in het vierde kwartaal 2008 2,603 miljard verlies, en over heel 2008 meer dan 3,3 miljard euro verlies. In het vierde kwartaal 2009 behaalde Dexia 1,45 miljard euro aan opbrengsten, onder meer dankzij een meerwaarde van 153 miljoen euro op de verkoop van het belang van 20 procent in het Franse Crédit du Nord. Over het volledige boekjaar 2009 bedragen de opbrengsten 6,16 miljard euro. In België ziet Dexia het aantal klanten groeien met 3,5 procent tot 4,5 miljoen. Dexia stelt een dividend voor, dat wordt uitgekeerd in aandelen, overeenkomstig een payoutratio van 35 procent. Voor 2010 verwacht de bank het hervormingsplan verder uit te voeren, rekening houdend met het akkoord van de Europese Commissie over de af te stoten bedrijfsonderdelen. Verwacht wordt dat de bank-verzekeraar zich volledig terugtrekt uit de staatswaarborg op 30 juni 2010. "In 2009 kon Dexia kwartaal na kwartaal zijn verbintenissen nakomen of zelfs overtreffen en is het weer winstgevend geworden. Na in 2008 een verlies te hebben geleden van 3,3 miljard euro, bewijst de groep dat haar kernactiviteiten winstgevend zijn", lichtte CEO Pierre Mariani toe.Belang in SPE verkopenDexia gaat voor eind dit jaar zijn belang van 6,1 procent in de elektriciteitsproducent SPE (Luminus) van de hand doen. Dat maakte de financiële groep bekend bij de voorstelling van haar kwartaalcijfers, zo schrijft De Tijd donderdag. De verkoop is een onderdeel van het akkoord met Europa over de afslanking van Dexia, maar was nog niet bekend. De uitstap uit SPE is geen grote verrassing. Toen de Franse energiereus EDF vorig jaar 51 procent van SPE in handen kreeg, zei Dexia dat het moment aangebroken was om de niet-strategische participatie van de hand te doen. Maar een beslissing was toen nog niet genomen. Op basis van de prijs van EDF voor het controlebelang in SPE is het aandelenpakket van Dexia zo'n 150 miljoen euro waard, aldus De Tijd.