De restbank Dexia heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van 1,2 miljard euro geleden. De groep verwijst naar het feit dat het "zwaar getroffen" is door de hogere financieringskosten, zoals voor de staatswaarborgen. Die kostten Dexia 313 miljoen euro, tegen 200 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. In oktober 2011 moest de groep worden gered, waarbij de bankpoot (Belfius) werd genationaliseerd en enkel nog een restbank overbleef. De restbank moest vervolgens een beroep doen op tientallen miljarden staatsgaranties van België, Frankrijk en Luxemburg.

De verliezen op de verkoop van vier filialen, waaronder Banque Internationale à Luxembourg en de Turkse DenizBank, lopen op tot 458 miljoen euro. Bovendien lopen de verliezen in de tweede jaarhelft nog verder op, tot meer dan 1 miljard euro in totaal voor het volledige boekjaar.

Zowel CEO Pierre Mariani als voorzitter Jean-Luc Dehaene heeft officieel ontslag genomen. Zij worden vervangen door respectievelijk Karel de Boeck en de Fransman Robert de Metz. Mariani wordt wel directievoorzitter bij DenizBank en Dexia Asset Management.

Handel even geschorst
De bedrijfscijfers moesten normaal gezien om 7 uur verspreid worden, maar door technische problemen gebeurde dat pas kort voor beursopening. Om beleggers de kans te geven om de resultaten eerst uit te pluizen, werd de handel in het aandeel tijdelijk geschorst door toezichthouder FSMA.De handel ging om 9.45 uur van start.Het Dexia-aandeel opende onveranderd. Donderdag moest het aandeel 8,70 procent inleveren tot 0,21 euro. (Belga/KVDA)

De restbank Dexia heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van 1,2 miljard euro geleden. De groep verwijst naar het feit dat het "zwaar getroffen" is door de hogere financieringskosten, zoals voor de staatswaarborgen. Die kostten Dexia 313 miljoen euro, tegen 200 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. In oktober 2011 moest de groep worden gered, waarbij de bankpoot (Belfius) werd genationaliseerd en enkel nog een restbank overbleef. De restbank moest vervolgens een beroep doen op tientallen miljarden staatsgaranties van België, Frankrijk en Luxemburg. De verliezen op de verkoop van vier filialen, waaronder Banque Internationale à Luxembourg en de Turkse DenizBank, lopen op tot 458 miljoen euro. Bovendien lopen de verliezen in de tweede jaarhelft nog verder op, tot meer dan 1 miljard euro in totaal voor het volledige boekjaar. Zowel CEO Pierre Mariani als voorzitter Jean-Luc Dehaene heeft officieel ontslag genomen. Zij worden vervangen door respectievelijk Karel de Boeck en de Fransman Robert de Metz. Mariani wordt wel directievoorzitter bij DenizBank en Dexia Asset Management. Handel even geschorst De bedrijfscijfers moesten normaal gezien om 7 uur verspreid worden, maar door technische problemen gebeurde dat pas kort voor beursopening. Om beleggers de kans te geven om de resultaten eerst uit te pluizen, werd de handel in het aandeel tijdelijk geschorst door toezichthouder FSMA.De handel ging om 9.45 uur van start.Het Dexia-aandeel opende onveranderd. Donderdag moest het aandeel 8,70 procent inleveren tot 0,21 euro. (Belga/KVDA)