De restbank Dexia heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 83 miljoen euro. Dat is een forse verbetering tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er meer dan 1,2 miljard euro verlies in de boeken werd geschreven.

Dexia zag in de periode juli-september de financieringskosten met 23 miljoen euro dalen en boekte ook een meerwaarde van 66 miljoen euro op de verkoop van Sofaxis, een Franse verzekeringsdochter van Dexia Crédit Local. Het bereikte ook een akkoord om Dexia Asset Management (DAM), 'de laatste omvangrijke commerciële entiteit van de groep', te verkopen aan New York Life Investments.

Dankzij het beperkte nettoverlies loopt de rekening na negen maandag ook niet te fors op. Van januari tot en met september leed Dexia een nettoverlies van 988 miljoen euro. Ter vergelijking: na zes maanden stond Dexia al 905 miljoen euro in het rood.

Eind september bedroeg het balanstotaal van de restbank 238 miljard euro. Dat is een daling met 119 miljard euro tegenover eind 2012. (Belga/KVDA)

De restbank Dexia heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 83 miljoen euro. Dat is een forse verbetering tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er meer dan 1,2 miljard euro verlies in de boeken werd geschreven. Dexia zag in de periode juli-september de financieringskosten met 23 miljoen euro dalen en boekte ook een meerwaarde van 66 miljoen euro op de verkoop van Sofaxis, een Franse verzekeringsdochter van Dexia Crédit Local. Het bereikte ook een akkoord om Dexia Asset Management (DAM), 'de laatste omvangrijke commerciële entiteit van de groep', te verkopen aan New York Life Investments. Dankzij het beperkte nettoverlies loopt de rekening na negen maandag ook niet te fors op. Van januari tot en met september leed Dexia een nettoverlies van 988 miljoen euro. Ter vergelijking: na zes maanden stond Dexia al 905 miljoen euro in het rood. Eind september bedroeg het balanstotaal van de restbank 238 miljard euro. Dat is een daling met 119 miljard euro tegenover eind 2012. (Belga/KVDA)