Via een naamsverandering wil de financiële groep verwarring met de beursgenoteerde Dexia holding voorkomen, aangezien die de voorbije weken het nieuws in negatieve zin domineerde. Bovendien blijkt de merknaam Dexia in handen van het Franse DCL (Dexia Crédit Local).

"We hebben klanten en personeel geconsulteerd en ook merkexperts ingeschakeld. Daarop is besloten te kiezen voor een nieuwe naam", aldus topman Clijsters. Volgens hem gaat het om een emotionele beslissing, die tegen begin 2012 jaar zijn beslag moet krijgen.

Behalve de aankondiging van de naamsverandering stelde het directiecomité van Dexia Bank België woensdag op een druk ook zijn toekomstplannen voor.

Het vertrouwen herstellen blijkt de belangrijkste uitdaging, door duidelijk en transparant te communiceren. In de eerste week van oktober verloor de bank 4 miljard euro aan deposito's als gevolg van een "run on the bank" toen DBB in handen kwam van de federale overheid. Het is de bedoeling opnieuw spaargeld aan te trekken.

Dexia Bank België beklemtoonde woensdag dat het een toegevoegde waarde wil creëren voor de samenleving. De bank was al de belangrijkste speler voor kredieten aan de publieke sector en wil die rol ook in de toekomst blijven spelen.

Er komt in dat verband een kasbon waarvan het geld naar gemeenschapsprojecten gaat, er wordt een expertenteam aan de publieke en sociale sector ter beschikking gesteld, en de uitgebreide kunstcollectie wordt opengesteld.

Op de persconferentie raakte ook bekend dat Dexia Bank België over de eerste negen maanden een verlies van 1,1 miljard euro gelden heeft. Dat verlies zou voornamelijk te wijten zijn aan eenmalige items, zoals de waardevermindering op Griekse obligaties (979 miljoen euro), de minwaarde op het afgestoten Dexia Asset Management en de afbouw van de investeringsportefeuille. De nettowinst zonder uitzonderlijke items bedroeg tot eind september 361 miljoen euro.

De directieleden van Dexia Bank België krijgen dit jaar geen bonus. Voor de volgende jaren beslist het remuneratiecomité. (Belga/BO)

Via een naamsverandering wil de financiële groep verwarring met de beursgenoteerde Dexia holding voorkomen, aangezien die de voorbije weken het nieuws in negatieve zin domineerde. Bovendien blijkt de merknaam Dexia in handen van het Franse DCL (Dexia Crédit Local). "We hebben klanten en personeel geconsulteerd en ook merkexperts ingeschakeld. Daarop is besloten te kiezen voor een nieuwe naam", aldus topman Clijsters. Volgens hem gaat het om een emotionele beslissing, die tegen begin 2012 jaar zijn beslag moet krijgen. Behalve de aankondiging van de naamsverandering stelde het directiecomité van Dexia Bank België woensdag op een druk ook zijn toekomstplannen voor. Het vertrouwen herstellen blijkt de belangrijkste uitdaging, door duidelijk en transparant te communiceren. In de eerste week van oktober verloor de bank 4 miljard euro aan deposito's als gevolg van een "run on the bank" toen DBB in handen kwam van de federale overheid. Het is de bedoeling opnieuw spaargeld aan te trekken.Dexia Bank België beklemtoonde woensdag dat het een toegevoegde waarde wil creëren voor de samenleving. De bank was al de belangrijkste speler voor kredieten aan de publieke sector en wil die rol ook in de toekomst blijven spelen. Er komt in dat verband een kasbon waarvan het geld naar gemeenschapsprojecten gaat, er wordt een expertenteam aan de publieke en sociale sector ter beschikking gesteld, en de uitgebreide kunstcollectie wordt opengesteld. Op de persconferentie raakte ook bekend dat Dexia Bank België over de eerste negen maanden een verlies van 1,1 miljard euro gelden heeft. Dat verlies zou voornamelijk te wijten zijn aan eenmalige items, zoals de waardevermindering op Griekse obligaties (979 miljoen euro), de minwaarde op het afgestoten Dexia Asset Management en de afbouw van de investeringsportefeuille. De nettowinst zonder uitzonderlijke items bedroeg tot eind september 361 miljoen euro. De directieleden van Dexia Bank België krijgen dit jaar geen bonus. Voor de volgende jaren beslist het remuneratiecomité. (Belga/BO)