Het verhaal achter de nieuwe naam en het nieuwe logo worden donderdagvoormiddag officieel voorgesteld tijdens een persconferentie.

"We hadden de nieuwe naam graag zelf aangekondigd, maar ik kan het bevestigen", reageerde de woordvoerster nadat vtm in "Het Nieuws" de naam Belfius had gelost op basis van "verschillende

betrouwbare bronnen".

"Dat de naam vroegtijdig bekend raakt, bewijst de nieuwsgierigheid en de betrokkenheid van media en publiek bij de naamswijziging", aldus nog woordvoerster Moniek Delvou. "Het is ook een bewijs dat

iedereen aanvoelde dat de bank zich moet losmaken van het verleden. Dat hopen we nu ook te doen."

Dexia Bank België verwijderde begin deze week al de Dexia-logo's van haar hoofdkantoor in Brussel. De woordvoerster zei eerder al dat de nieuwe naam snel geïmplementeerd zou worden. "Het zal niet lang duren voor het nieuwe logo de gevels siert", klonk het eind vorige week.

Belfius - nog even Dexia Bank België - is de voormalige Belgische bankpoot van de beursgenoteerde groep Dexia, die bij de ontmanteling van de groep werd overgenomen door de Belgische staat.

De naam Belfius figureerde ook op een lijstje dat de website spaargids.be samenstelde van onlangs geregistreerde merknamen die in verband konden worden gebracht met Dexia. De merknaam Belfius werd op 23 januari geregistreerd door Philippe Kvasnica uit Corroy-le-Grand, aldus nog de website. (Belga/TE)

Het verhaal achter de nieuwe naam en het nieuwe logo worden donderdagvoormiddag officieel voorgesteld tijdens een persconferentie. "We hadden de nieuwe naam graag zelf aangekondigd, maar ik kan het bevestigen", reageerde de woordvoerster nadat vtm in "Het Nieuws" de naam Belfius had gelost op basis van "verschillende betrouwbare bronnen". "Dat de naam vroegtijdig bekend raakt, bewijst de nieuwsgierigheid en de betrokkenheid van media en publiek bij de naamswijziging", aldus nog woordvoerster Moniek Delvou. "Het is ook een bewijs dat iedereen aanvoelde dat de bank zich moet losmaken van het verleden. Dat hopen we nu ook te doen." Dexia Bank België verwijderde begin deze week al de Dexia-logo's van haar hoofdkantoor in Brussel. De woordvoerster zei eerder al dat de nieuwe naam snel geïmplementeerd zou worden. "Het zal niet lang duren voor het nieuwe logo de gevels siert", klonk het eind vorige week. Belfius - nog even Dexia Bank België - is de voormalige Belgische bankpoot van de beursgenoteerde groep Dexia, die bij de ontmanteling van de groep werd overgenomen door de Belgische staat. De naam Belfius figureerde ook op een lijstje dat de website spaargids.be samenstelde van onlangs geregistreerde merknamen die in verband konden worden gebracht met Dexia. De merknaam Belfius werd op 23 januari geregistreerd door Philippe Kvasnica uit Corroy-le-Grand, aldus nog de website. (Belga/TE)