Maandagmiddag zakte de koers van het Dexia-aandeel op de brede markt in Brussel met 23 procent tot 10 eurocent. Op het eind van de handelsdag werd uiteindelijk een verlies van 15,30 procent tot 0,130 euro opgetekend. De daling komt niet als een verrassing. Eind vorige week liet de raad van bestuur van Dexia namelijk zelf verstaan dat de aandelen van de geplaagde restbank op de beurs bijna geen waarde meer hebben.

Dat gebeurde nadat een kapitaalverhoging van 5,5 miljard euro door België en Frankrijk - via bijna 29 miljard preferente aandelen - werd aangekondigd. "De preferente aandelen kristalliseren voor de bestaande gewone aandelen een waarde die nul benadert en een vooruitzicht op winst of een waardeverhoging die zo goed als onbestaand is", luidde het toen.

In betere tijden - in 2007 meer bepaald en dus voor de ontmanteling van de Dexia-groep (in de staatsbank Belfius en de restbank Dexia) - noteerde het Dexia-aandeel rond de 22 euro. In maart 2012 verdween het Dexia-aandeel uit de sterindex Bel20 en verhuisde naar de brede markt. (Belga/BO)

Maandagmiddag zakte de koers van het Dexia-aandeel op de brede markt in Brussel met 23 procent tot 10 eurocent. Op het eind van de handelsdag werd uiteindelijk een verlies van 15,30 procent tot 0,130 euro opgetekend. De daling komt niet als een verrassing. Eind vorige week liet de raad van bestuur van Dexia namelijk zelf verstaan dat de aandelen van de geplaagde restbank op de beurs bijna geen waarde meer hebben. Dat gebeurde nadat een kapitaalverhoging van 5,5 miljard euro door België en Frankrijk - via bijna 29 miljard preferente aandelen - werd aangekondigd. "De preferente aandelen kristalliseren voor de bestaande gewone aandelen een waarde die nul benadert en een vooruitzicht op winst of een waardeverhoging die zo goed als onbestaand is", luidde het toen. In betere tijden - in 2007 meer bepaald en dus voor de ontmanteling van de Dexia-groep (in de staatsbank Belfius en de restbank Dexia) - noteerde het Dexia-aandeel rond de 22 euro. In maart 2012 verdween het Dexia-aandeel uit de sterindex Bel20 en verhuisde naar de brede markt. (Belga/BO)