Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geregistreerd van 18 miljoen euro tegenover 796 miljoen euro een jaar eerder. De minieme winst wordt door analisten nog min of meer beschouwd als een meevaller. Gemiddeld hielden analisten rekening met een verlies van 22 miljoen euro.

Onder leiding van topman John Cryan werkt Deutsche Bank, die aan het hoofd staat van Europa's grootste zakenbank, aan een grondige hervorming. Daarbij worden duizenden banen geschrapt en worden veel riskante activiteiten afgevoerd.

Cryan stelde het personeel woensdag gerust, in een brief die ook op de website van de bank werd gepubliceerd. "Het risicoprofiel van Deutsche Bank was zelden zo goed als vandaag, alle speculatie op de financiële markten ten spijt", klinkt het. Volgens de topman waren die geruchten verantwoordelijk voor het feit dat veel klanten bij de zakenbank afhaakten in het tweede kwartaal.

Cryan wijst er ook op dat de kredieten van goede kwaliteit zijn en er weinig wanbetalingen zijn, 'zowel in absolute cijfers als in vergelijking met de concurrentie'. (Belga/BO)

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geregistreerd van 18 miljoen euro tegenover 796 miljoen euro een jaar eerder. De minieme winst wordt door analisten nog min of meer beschouwd als een meevaller. Gemiddeld hielden analisten rekening met een verlies van 22 miljoen euro. Onder leiding van topman John Cryan werkt Deutsche Bank, die aan het hoofd staat van Europa's grootste zakenbank, aan een grondige hervorming. Daarbij worden duizenden banen geschrapt en worden veel riskante activiteiten afgevoerd. Cryan stelde het personeel woensdag gerust, in een brief die ook op de website van de bank werd gepubliceerd. "Het risicoprofiel van Deutsche Bank was zelden zo goed als vandaag, alle speculatie op de financiële markten ten spijt", klinkt het. Volgens de topman waren die geruchten verantwoordelijk voor het feit dat veel klanten bij de zakenbank afhaakten in het tweede kwartaal.Cryan wijst er ook op dat de kredieten van goede kwaliteit zijn en er weinig wanbetalingen zijn, 'zowel in absolute cijfers als in vergelijking met de concurrentie'. (Belga/BO)