Volgens bronnen bij het persagentschap Reuters komt de ontslagronde bovenop een kostenbesparingsprogramma dat werd aangekondigd in oktober 2011. De bank telde op het eind van het eerste kwartaal 2012 14.600 medewerkers binnen de afdelingen corporate en investment banking.

De ontslagen zouden volgens de bronnen bij Reuters vooral buiten Duitsland vallen. De ontslagronde zou een gevolg zijn van een terugval van de activiteiten op de kapitaalmarkten, maar geen deel uitmaken van een nieuw strategisch plan dat toplui Anshu Jain en Juergen Fitschen in september zullen onthullen. De vooruitzichten voor investment banking blijven somber, luidt het.

Verwacht wordt dat Deutsche Bank het aantal ontslagen uiterlijk eind juli bekendmaakt in het rapport van de kwartaalresultaten. De bank wil tot nader order geen commentaar geven.

Ook de Franse banken Crédit Agricole, Société Générale en BNP Paribas, de Britse banken Barclays en HSBC, het Zwitserse Crédit Suisse en de Amerikaanse instellingen Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben al aangekondigd banen te zullen schrappen. (Reuters/BO)

Volgens bronnen bij het persagentschap Reuters komt de ontslagronde bovenop een kostenbesparingsprogramma dat werd aangekondigd in oktober 2011. De bank telde op het eind van het eerste kwartaal 2012 14.600 medewerkers binnen de afdelingen corporate en investment banking.De ontslagen zouden volgens de bronnen bij Reuters vooral buiten Duitsland vallen. De ontslagronde zou een gevolg zijn van een terugval van de activiteiten op de kapitaalmarkten, maar geen deel uitmaken van een nieuw strategisch plan dat toplui Anshu Jain en Juergen Fitschen in september zullen onthullen. De vooruitzichten voor investment banking blijven somber, luidt het. Verwacht wordt dat Deutsche Bank het aantal ontslagen uiterlijk eind juli bekendmaakt in het rapport van de kwartaalresultaten. De bank wil tot nader order geen commentaar geven. Ook de Franse banken Crédit Agricole, Société Générale en BNP Paribas, de Britse banken Barclays en HSBC, het Zwitserse Crédit Suisse en de Amerikaanse instellingen Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben al aangekondigd banen te zullen schrappen. (Reuters/BO)