Deutsche Bank ziet een bescheiden economisch herstel in Europa en verwacht dat de Amerikaanse economie wordt gestimuleerd door het beloofde ruime begrotingsbeleid van de regering van Trump.

Europa's grootste zakenbank rekent er daarbij op dat zijn klanten dit jaar actiever worden, doordat het er steeds meer op lijkt dat de donkere wolken boven de wereldeconomie verdwijnen.

Deutsche Bank maakte zondag bekend 8 miljard euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Door die stap wordt de kapitaalbuffer aanzienlijk versterkt en de bank verwacht de reserve de komende jaren op een duidelijk hoger peil te kunnen houden dan voor de aandelenemissie.

Deutsche Bank ziet een bescheiden economisch herstel in Europa en verwacht dat de Amerikaanse economie wordt gestimuleerd door het beloofde ruime begrotingsbeleid van de regering van Trump. Europa's grootste zakenbank rekent er daarbij op dat zijn klanten dit jaar actiever worden, doordat het er steeds meer op lijkt dat de donkere wolken boven de wereldeconomie verdwijnen. Deutsche Bank maakte zondag bekend 8 miljard euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Door die stap wordt de kapitaalbuffer aanzienlijk versterkt en de bank verwacht de reserve de komende jaren op een duidelijk hoger peil te kunnen houden dan voor de aandelenemissie.