Het parket van Brussel daagt Deutsche Bank niet voor de correctionele rechtbank in het onderzoek naar beleggingsproducten van het failliete Lehman Brothers die aan de klanten werden aangeboden. Het parket en de bank troffen een minnelijke schikking.
Dat melden het Brusselse parket en Deutsche Bank.

In het kader van de minnelijke schikking heeft de bank een boete van 330.000 euro betaald en is ze het engagement aangegaan om de gedupeerde klanten te vergoeden voor minstens 50 procent van het initieel belegde bedrag.

Terugbetalen
Het voorstel geldt voor de klanten van Deutsche Bank die in 2006 of begin 2007 de beleggingsproducten van Lehman Brothers kochten en die die producten op 15 september 2008 nog in hun bezit hadden. Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens mediaberichten kochten in die periode zowat 3.800 klanten van Deutsche Bank voor in totaal ongeveer 65 miljoen euro Lehman-obligaties.

Wie het voorstel aanvaardt, krijgt onmiddellijk en definitief 50 procent van het initieel belegde bedrag terugbetaald. Dat bedrag kan, afhankelijk van de afwikkeling van het faillissement, nog oplopen. Die afwikkeling kan evenwel nog meerdere jaren duren, aldus een woordvoerder van Deutsche Bank.

De betrokken klanten worden in januari persoonlijk gecontacteerd. Het voorstel geldt tot eind maart 2012. Ook klanten die eerder intekenden op een dading die werd uitgewerkt met consumentenorganisatie Test-Aankoop, kunnen voor dit nieuwe voorstel kiezen. (Belga/KVDA)

Het parket van Brussel daagt Deutsche Bank niet voor de correctionele rechtbank in het onderzoek naar beleggingsproducten van het failliete Lehman Brothers die aan de klanten werden aangeboden. Het parket en de bank troffen een minnelijke schikking. Dat melden het Brusselse parket en Deutsche Bank. In het kader van de minnelijke schikking heeft de bank een boete van 330.000 euro betaald en is ze het engagement aangegaan om de gedupeerde klanten te vergoeden voor minstens 50 procent van het initieel belegde bedrag. Terugbetalen Het voorstel geldt voor de klanten van Deutsche Bank die in 2006 of begin 2007 de beleggingsproducten van Lehman Brothers kochten en die die producten op 15 september 2008 nog in hun bezit hadden. Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens mediaberichten kochten in die periode zowat 3.800 klanten van Deutsche Bank voor in totaal ongeveer 65 miljoen euro Lehman-obligaties. Wie het voorstel aanvaardt, krijgt onmiddellijk en definitief 50 procent van het initieel belegde bedrag terugbetaald. Dat bedrag kan, afhankelijk van de afwikkeling van het faillissement, nog oplopen. Die afwikkeling kan evenwel nog meerdere jaren duren, aldus een woordvoerder van Deutsche Bank. De betrokken klanten worden in januari persoonlijk gecontacteerd. Het voorstel geldt tot eind maart 2012. Ook klanten die eerder intekenden op een dading die werd uitgewerkt met consumentenorganisatie Test-Aankoop, kunnen voor dit nieuwe voorstel kiezen. (Belga/KVDA)