De bank heeft een werkgroep opgericht van topmanagers om de verschillende scenario's te bekijken, zo bevestigt een woordvoerder berichtgeving van de Financial Times.

Zo wordt onder meer onderzocht om grote delen van de activiteiten in Groot-Brittannië terug naar de eurozone en in het bijzonder naar Duitsland te halen. Definitieve beslissingen zijn er evenwel nog niet.

Deutsche Bank is al sinds 1873 in Groot-Brittannië actief, en telt er zo'n 9.000 werknemers. Een groot deel van het zakenbankieren gebeurt vanuit Londen.

Serieuze klap voor Londen

De Britse premier David Cameron, die bij de verkiezingen van 7 mei overtuigend heeft gewonnen, heeft een referendum beloofd over het EU-lidmaatschap tegen ten laatste eind 2017. Een Brexit, een eventuele uitstap van de Britten, baart de economie heel wat zorgen.

Zo zou een verhuis van Deutsche Bank een serieuze klap zijn voor Londen als financieel hart van Europa, en voor de sterk van de financiële markten afhankelijke Britse economie.

Deutsche Bank is de eerste bank die publiekelijk bekend maakt wat de gevolgen kunnen zijn van een Brits vertrek uit de Unie. Verwacht wordt dat nog meer banken een verhuis zullen overwegen. (Belga/NS)

De bank heeft een werkgroep opgericht van topmanagers om de verschillende scenario's te bekijken, zo bevestigt een woordvoerder berichtgeving van de Financial Times. Zo wordt onder meer onderzocht om grote delen van de activiteiten in Groot-Brittannië terug naar de eurozone en in het bijzonder naar Duitsland te halen. Definitieve beslissingen zijn er evenwel nog niet. Deutsche Bank is al sinds 1873 in Groot-Brittannië actief, en telt er zo'n 9.000 werknemers. Een groot deel van het zakenbankieren gebeurt vanuit Londen. De Britse premier David Cameron, die bij de verkiezingen van 7 mei overtuigend heeft gewonnen, heeft een referendum beloofd over het EU-lidmaatschap tegen ten laatste eind 2017. Een Brexit, een eventuele uitstap van de Britten, baart de economie heel wat zorgen. Zo zou een verhuis van Deutsche Bank een serieuze klap zijn voor Londen als financieel hart van Europa, en voor de sterk van de financiële markten afhankelijke Britse economie. Deutsche Bank is de eerste bank die publiekelijk bekend maakt wat de gevolgen kunnen zijn van een Brits vertrek uit de Unie. Verwacht wordt dat nog meer banken een verhuis zullen overwegen. (Belga/NS)