Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het slotkwartaal van vorig jaar een winst geboekt van 438 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder was er nog een verlies van bijna 1,4 miljard euro in de boeken geschreven.

Analisten hadden opnieuw op rode cijfers gerekend. De bank moest echter beduidend minder provisies boeken voor boetes en rechtszaken.

Over het hele jaar kon Deutsche Bank zijn winst tegenover 2013 meer dan verdubbelen, tot ongeveer 1,7 miljard euro. Dat is ook ten dele te danken aan kostenbesparingen.

Het management zal in het tweede kwartaal een nieuwe strategie voorstellen, met de bedoeling opnieuw te komen tot een meer duurzame winstgevendheid. (Belga/NS)

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het slotkwartaal van vorig jaar een winst geboekt van 438 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder was er nog een verlies van bijna 1,4 miljard euro in de boeken geschreven.Analisten hadden opnieuw op rode cijfers gerekend. De bank moest echter beduidend minder provisies boeken voor boetes en rechtszaken.Over het hele jaar kon Deutsche Bank zijn winst tegenover 2013 meer dan verdubbelen, tot ongeveer 1,7 miljard euro. Dat is ook ten dele te danken aan kostenbesparingen.Het management zal in het tweede kwartaal een nieuwe strategie voorstellen, met de bedoeling opnieuw te komen tot een meer duurzame winstgevendheid. (Belga/NS)