Deutsche Bank België betaalt vanaf volgend jaar geen bankentaks meer in ons land. Dat is een gevolg van de geplande fusie van de Belgische vennootschap 'Deutsche Bank NV' met het lokale bijkantoor 'Deutsche Bank AG, Belgisch filiaal'.

Die fusie vindt in 2012 plaats, maar intussen gaan de Belgische activiteiten al op in 'Deutsche Bank Europe GmbH Bijkantoor België'.

Daardoor vallen de bankactiviteiten van Deutsche Bank in België voortaan onder Duits recht en de Belgische klantendeposito's onder het Duitse depositogarantiestelsel.

Dat betekent volgens woordvoerder Hans Marien dat Deutsche Bank vanaf volgend jaar voor zijn Belgische klanten bijdrages betaalt aan het Duitse systeem en niet langer aan het Belgische depositogarantiestelsel.

Op die manier ontloopt de bank de omstreden Belgische bankentaks, die een toetredingsheffing van 10 basispunten en een jaarlijkse vergoeding van 15 basispunten op alle spaardeposito's inhoudt.

In 2011 en de jaren daarvoor betaalde Deutsche Bank wel netjes haar bijdrage aan het Belgische stelsel. De bank is niet de eerste die niet meebetaalt aan de Belgische depositogarantie.

Rabobank.be is juridisch een bijkantoor van de Nederlandse groep en valt onder het Nederlandse stelsel. Maar met een vermogen onder beheer van 19 miljard euro is Deutsche Bank een veel belangrijkere speler op de Belgische markt. (PC)

Deutsche Bank België betaalt vanaf volgend jaar geen bankentaks meer in ons land. Dat is een gevolg van de geplande fusie van de Belgische vennootschap 'Deutsche Bank NV' met het lokale bijkantoor 'Deutsche Bank AG, Belgisch filiaal'. Die fusie vindt in 2012 plaats, maar intussen gaan de Belgische activiteiten al op in 'Deutsche Bank Europe GmbH Bijkantoor België'. Daardoor vallen de bankactiviteiten van Deutsche Bank in België voortaan onder Duits recht en de Belgische klantendeposito's onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dat betekent volgens woordvoerder Hans Marien dat Deutsche Bank vanaf volgend jaar voor zijn Belgische klanten bijdrages betaalt aan het Duitse systeem en niet langer aan het Belgische depositogarantiestelsel. Op die manier ontloopt de bank de omstreden Belgische bankentaks, die een toetredingsheffing van 10 basispunten en een jaarlijkse vergoeding van 15 basispunten op alle spaardeposito's inhoudt. In 2011 en de jaren daarvoor betaalde Deutsche Bank wel netjes haar bijdrage aan het Belgische stelsel. De bank is niet de eerste die niet meebetaalt aan de Belgische depositogarantie. Rabobank.be is juridisch een bijkantoor van de Nederlandse groep en valt onder het Nederlandse stelsel. Maar met een vermogen onder beheer van 19 miljard euro is Deutsche Bank een veel belangrijkere speler op de Belgische markt. (PC)