"Beide worden gedagvaard vanwege hun rol bij de aandelenuitgifte ten bedrage van 13,4 miljard euro in september 2007, ter financiering van de overname van ABN Amro", luidt het in een persbericht. Volgens Deminor was de informatie in de prospectus misleidend.

Deminor dagvaardde Fortis in 2010 al voor het misleiden van beleggers in de periode tussen eind mei 2007 en oktober 2008. In die periode werd Fortis ontmanteld. Ook de aandelenuitgifte van 13,4 miljard euro dateert van die periode. Die aandelenuitgifte diende om de overname van de Nederlandse bank ABN Amro te financieren.

Deminor zou nu over bewijsstukken beschikken waaruit blijkt dat de informatie die rond de aandelenuitgifte werd verspreid, misleidend was. Zo zou Fortis' blootstelling aan 'subprime' geminimaliseerd zijn, terwijl de blootstelling aan dubieuze Amerikaanse hypotheken ruim 8,6 miljard euro bedroeg. Fortis boekte uiteindelijk enorme verliezen op haar subprimebeleggingen.

Merrill Lynch wordt samen met Fortis gedagvaard, omdat ze de bank bij de aandelenuitgifte adviseerde.

Deminor vertegenwoordigt in de rechtszaak tegen Fortis en Merrill Lynch 4.900 particuliere en 450 institutionele beleggers, zowel uit binnen- als buitenland. (Belga/BO)

"Beide worden gedagvaard vanwege hun rol bij de aandelenuitgifte ten bedrage van 13,4 miljard euro in september 2007, ter financiering van de overname van ABN Amro", luidt het in een persbericht. Volgens Deminor was de informatie in de prospectus misleidend. Deminor dagvaardde Fortis in 2010 al voor het misleiden van beleggers in de periode tussen eind mei 2007 en oktober 2008. In die periode werd Fortis ontmanteld. Ook de aandelenuitgifte van 13,4 miljard euro dateert van die periode. Die aandelenuitgifte diende om de overname van de Nederlandse bank ABN Amro te financieren. Deminor zou nu over bewijsstukken beschikken waaruit blijkt dat de informatie die rond de aandelenuitgifte werd verspreid, misleidend was. Zo zou Fortis' blootstelling aan 'subprime' geminimaliseerd zijn, terwijl de blootstelling aan dubieuze Amerikaanse hypotheken ruim 8,6 miljard euro bedroeg. Fortis boekte uiteindelijk enorme verliezen op haar subprimebeleggingen. Merrill Lynch wordt samen met Fortis gedagvaard, omdat ze de bank bij de aandelenuitgifte adviseerde. Deminor vertegenwoordigt in de rechtszaak tegen Fortis en Merrill Lynch 4.900 particuliere en 450 institutionele beleggers, zowel uit binnen- als buitenland. (Belga/BO)