Dat schrijft De Tijd.

Het juridisch adviesbureau Deminor wil volgens de krant ook andere bestuurders die "een actieve rol bij de misleiding hebben gespeeld" dagvaarden.

De Arco-top deed tussen 2008 en 2011 een aantal geruststellende verklaringen over de risico's die het grote belang van Arco in Dexia vertegenwoordigde voor de coöperanten.

"De vraag is niet óf we ze aansprakelijk stellen, maar wanneer", stelt Erik Bomans, vennoot bij Deminor. "Wat ons betreft hebben de Arco-bestuurders met hun verklaringen bijgedragen aan de misleiding van de coöperanten." De uitspraken van de bestuurders kunnen Arco-coöperanten overtuigd hebben om niet uit te stappen.

De nieuwe zet van Deminor past in zijn rechtszaak tegen verschillende entiteiten van de Arco-groep en Belfius Bank (de juridische opvolger van Bacob). Het juridisch advieskantoor dagvaardde die in oktober namens de 737 coöperanten.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Het juridisch adviesbureau Deminor wil volgens de krant ook andere bestuurders die "een actieve rol bij de misleiding hebben gespeeld" dagvaarden. De Arco-top deed tussen 2008 en 2011 een aantal geruststellende verklaringen over de risico's die het grote belang van Arco in Dexia vertegenwoordigde voor de coöperanten. "De vraag is niet óf we ze aansprakelijk stellen, maar wanneer", stelt Erik Bomans, vennoot bij Deminor. "Wat ons betreft hebben de Arco-bestuurders met hun verklaringen bijgedragen aan de misleiding van de coöperanten." De uitspraken van de bestuurders kunnen Arco-coöperanten overtuigd hebben om niet uit te stappen. De nieuwe zet van Deminor past in zijn rechtszaak tegen verschillende entiteiten van de Arco-groep en Belfius Bank (de juridische opvolger van Bacob). Het juridisch advieskantoor dagvaardde die in oktober namens de 737 coöperanten.(Belga/RR)