NN legde zondag zijn bieding - 5,30 euro per aandeel - bij de raad van bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd op tafel. Daar werd niet op teruggekomen, waarop NN woensdag de financiële markten informeerde over de plannen. Delta Lloyd gaf toen aan het bod in beraad te nemen en zo snel mogelijk te reageren.

Deur op een kier

Vrijdag liet de verzekeraar dan weten het bod te verwerpen, al houdt hij de deur op een kier voor een verbeterd bod. "Delta Lloyd is niet gekant tegen transacties die een overtuigende waarde zouden creëren voor de aandeelhouders en die voordelen zouden opleveren voor andere belanghebbenden", klonk het in een persbericht. Maar het bod van NN "vormt geen aanvaardbare basis voor zo'n transactie".

Marktkenners speculeerden er overigens al op dat Delta Lloyd niet akkoord zou gaan met de prijs. Volgens analisten van ING, die 5,30 euro per aandeel al een faire prijs noemden, moet NN wellicht naar 5,80 euro per aandeel om het bestuur van Delta Lloyd mee te krijgen. Zowel NN Group als Delta Lloyd is ook actief in België. (Belga/NS)

NN legde zondag zijn bieding - 5,30 euro per aandeel - bij de raad van bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd op tafel. Daar werd niet op teruggekomen, waarop NN woensdag de financiële markten informeerde over de plannen. Delta Lloyd gaf toen aan het bod in beraad te nemen en zo snel mogelijk te reageren. Vrijdag liet de verzekeraar dan weten het bod te verwerpen, al houdt hij de deur op een kier voor een verbeterd bod. "Delta Lloyd is niet gekant tegen transacties die een overtuigende waarde zouden creëren voor de aandeelhouders en die voordelen zouden opleveren voor andere belanghebbenden", klonk het in een persbericht. Maar het bod van NN "vormt geen aanvaardbare basis voor zo'n transactie". Marktkenners speculeerden er overigens al op dat Delta Lloyd niet akkoord zou gaan met de prijs. Volgens analisten van ING, die 5,30 euro per aandeel al een faire prijs noemden, moet NN wellicht naar 5,80 euro per aandeel om het bestuur van Delta Lloyd mee te krijgen. Zowel NN Group als Delta Lloyd is ook actief in België. (Belga/NS)