Delhaize had de belangrijkse cijfers over 2014 al eind januari vrijgegeven. Zoals bekend steeg de omzet 3,7 procent tot 21,4 miljard euro. In België daalde de omzet 3 procent tot 4,9 miljard euro.

In het vierde kwartaal zakte de Belgische omzet 6 procent tot 1,3 miljard euro, als gevolg van stakingen en deflatie. Het marktaandeel van Delhaize in ons land zakte vorig jaar met 77 basispunten, tot 24,7 procent. Toch is er goed nieuws voor de aandeelhouders want de groep stelt een dividend voor van 1,60 euro per aandeel: 3 procent meer dan in 2013.

Uit de volledige cijfers blijkt dat Delhaize in het vierde kwartaal een nettoverlies moest slikken van 55 miljoen euro.

Nog uit de cijfers blijkt dat Delhaize een voorziening boekte van 137 miljoen euro voor de herstructurering in ons land. Dat zijn de verwachte kosten in het kader van de vervroegde pensionering en het vrijwillig vertrek van zowat 1.800 medewerkers. (Belga/NS)

Delhaize had de belangrijkse cijfers over 2014 al eind januari vrijgegeven. Zoals bekend steeg de omzet 3,7 procent tot 21,4 miljard euro. In België daalde de omzet 3 procent tot 4,9 miljard euro. In het vierde kwartaal zakte de Belgische omzet 6 procent tot 1,3 miljard euro, als gevolg van stakingen en deflatie. Het marktaandeel van Delhaize in ons land zakte vorig jaar met 77 basispunten, tot 24,7 procent. Toch is er goed nieuws voor de aandeelhouders want de groep stelt een dividend voor van 1,60 euro per aandeel: 3 procent meer dan in 2013. Uit de volledige cijfers blijkt dat Delhaize in het vierde kwartaal een nettoverlies moest slikken van 55 miljoen euro. Nog uit de cijfers blijkt dat Delhaize een voorziening boekte van 137 miljoen euro voor de herstructurering in ons land. Dat zijn de verwachte kosten in het kader van de vervroegde pensionering en het vrijwillig vertrek van zowat 1.800 medewerkers. (Belga/NS)