Het is niet duidelijk in hoeverre het concern kon profiteren van de stakingsacties bij concurrent Carrefour. Delhaize verwijst voor de groei naar sterke merchandisingacties en een betere prijspositionering. Dit leidde ook tot een verdere verbetering van het marktaandeel op de Belgische markt, zo blijkt.

Ook de (bedrijfs)winstmarges verbeterden tot 5,3 procent in België: de hoogste marge in ruim tweeënhalf jaar.

In de Verenigde Staten, de grootste markt voor Delhaize Groep, was er een omzetdaling met 0,4 procent tot 4,7 miljard dollar. In euro gaat het om een omzetdaling met meer dan 6 procent. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een hoge inflatie, terwijl er nu sprake was van prijsdalingen. De verkochte volumes bleven stabiel.

In de andere markten waar Delhaize actief is, zoals Griekenland enerzijds, en Roemenië en Indonesië anderzijds, was er een stevige omzetgroei van respectievelijk 9,2 en 28,3 pct, onder meer als gevolg van de uitbreiding van het aantal winkels. De crisis in Griekenland lijkt Delhaize niet te deren.

De totale groepsomzet kwam uit op 4,97 miljard euro (-2,3 procent), de nettowinst op 130 miljoen euro (+2,2 procent).

Het bedrijf houdt zijn vooruitzichten onveranderd. De meeste groei zou in de tweede jaarhelft worden gerealiseerd, verwacht Delhaize Groep.

Het is niet duidelijk in hoeverre het concern kon profiteren van de stakingsacties bij concurrent Carrefour. Delhaize verwijst voor de groei naar sterke merchandisingacties en een betere prijspositionering. Dit leidde ook tot een verdere verbetering van het marktaandeel op de Belgische markt, zo blijkt. Ook de (bedrijfs)winstmarges verbeterden tot 5,3 procent in België: de hoogste marge in ruim tweeënhalf jaar. In de Verenigde Staten, de grootste markt voor Delhaize Groep, was er een omzetdaling met 0,4 procent tot 4,7 miljard dollar. In euro gaat het om een omzetdaling met meer dan 6 procent. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een hoge inflatie, terwijl er nu sprake was van prijsdalingen. De verkochte volumes bleven stabiel. In de andere markten waar Delhaize actief is, zoals Griekenland enerzijds, en Roemenië en Indonesië anderzijds, was er een stevige omzetgroei van respectievelijk 9,2 en 28,3 pct, onder meer als gevolg van de uitbreiding van het aantal winkels. De crisis in Griekenland lijkt Delhaize niet te deren. De totale groepsomzet kwam uit op 4,97 miljard euro (-2,3 procent), de nettowinst op 130 miljoen euro (+2,2 procent). Het bedrijf houdt zijn vooruitzichten onveranderd. De meeste groei zou in de tweede jaarhelft worden gerealiseerd, verwacht Delhaize Groep.